Daržovės/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai

Galetė (galette) su žaliais pomidoras ir ožkos sūriu

Galetė su žaliais pomidorais - bulviukose.lt

Galette (galetė, galeta) – plokščias, laisvos formos pyragas įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Tešlai eikės:

  • 170 g kvietinių miltų
  • 115 g šalto sviesto
  • 1 šaukštelio česnakų miltelių
  • Žiupsnelio druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Kelių šaukštų šalto vandens

Įdarui reikės:

  • 300 g žalių pomidorų (nesunokusių)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 80 g keminio ožkos sūrio
  • 1 šaukšto prieskoninių žolelių mišinio (raudonėlių, bazilikų, petražolių)

Taip pat reikės:

  • 1 kiaušinio trynio

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišytkite su druska, pipirais ir česnakų milteliais.

Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Sudėkite į miltus ir trinkite tarp pirštų, kol neliks sviesto kubelių. Įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir suspauskite tešlą į rutulį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 30 minučių.

Kol tešlą bręs šaldytuve, pomidorus supjaustykite 3 – 4 mm griežinėliais, apibarstykite druska, gerai permaišykite ir palikite pastovėti 30 minučių, kad druska ištrauktų iš pomidorų sultis. Po 30 minučių pomidorus perplaukite po tekančiu vandeniu ir gerai nusauskinkite.

Subrendusią tešlą dėkite ant miltais pabarstyto darbastalio ir iškočiokite apie 25 cm skersmens apskritimą. Apskritimo vidurį pabarstykite 1 šaukštu kietojo sūrio palikdami pakankamai tešlos kraštus laisvus (juos reikės vėliau užlenkti, kaip matote nuotraukoje). Ant sūrio sudėkite pusę pomidorų, ant pomidorų trupintą ožkos sūrį, žoleles, likusį kietąjį sūrį ir ant viršaus likusius pomidorus. Pomidorus dar galite pagardinti pipirais. Tešos kraštus užlankstykite. Patepkite su šlakeliu vandens paplaktu kiaušinio tryniu.

Galetę kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 25 – 30 minučių arba kol gražiai apskrus. Skani šilta ir šalta.

Galetės receptas

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply