Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Vaisiai, uogos

Svarainių užpiltinė su medumi – Svaraininė

Svarainių užpiltinė - bulviukose.lt

Reikės:

  • 500 g svarainių
  • 250 g medaus
  • 700 ml geros kokybės degtinės

Gamybos eiga:

Svarainius perpjaukite pusiau, išvalykite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais.

Pjaustytus svarainius sudėkite į stiklainį, supilkite medų ir degtinę. Stiklainį užsukite ir gerai supurtykite, kad medus aptirptų.

Stiklainį su svarainiais laikykite tamsioje nešiltoje vietoje mėnesį laiko. Retkarčiais stiklainį supurtykite. Po mėnesio perkoškite. Svaraininę laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje. Jei užteks kantrybės ir svaraininę dar pabrandinsite šaldytve porą mėnesių, skonis dar labiau pagerės.

Svarainius laikykite šaldytuve ir naudokite kaip svaiginantį desertą arba desertų, paštetu, mėsos vyniotinių priedą!

Svaraininė - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply