Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Kiaulių uodegų ir aštuonkojo kojų „Surf&turf“ ir „Quatre epices“

Griliuje keptos kiaulių uodegos ir aštuonkojo kojos - bulviukose.lt

„Surf&turf“ yra vadinamas mėsos ir jūros gėrybių derinys patiekale. Šis receptas iš amerikiečių šefo, subproduktų genijaus, Chris Cosentino knygos „Offal Good“. Drąsus, netikėtas, tobulas ir tirpstantis burnoje kiaulių uodegų riebaliuko ir aštuonkojo mėsos duetas su gaivinančiomis pomidorų ir pankolių salotomis.

Kiaulių uodegoms reikės:

  • 12 – 14 kiaulių uodegų
  • 1 šaukštelio „quatre epices“ prieskonių mišinio (sudėtis parašyta žemiau)
  • Druskos
  • 1 citrinos nuluptos žievelės
  • Saujelės šviežio čiobrelio
  • 4 lauro lapų
  • Apie 700 ml kiaulienos taukų

Aštuonkojo kojoms reikės:

  • 1 išvalyto aštuonkojo
  • 5 traiškytų česnako skiltelių
  • 1 citrinos nuluptos žievelės
  • 3 rozmarino šakelių

Salotoms reikės:

  • 3-4 dėžučių mažų pomidoriukų
  • 1 pankolio
  • 1 mėlyno svogūno
  • 2 šaukštų smulkintų mėtos lapelių
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių lapelių
  • 2 šaukštų smulkinto laiškinio česnako laiškelių
  • Alyvuogių aliejaus šlako
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 šaukštų žuvies padažo – „fish sauce“

„Quatre epices“ prieskonių mišiniui reikia:

  • 2 šaukštų baltų maltų pipirų
  • 1 šaukšto imbiero miltelių
  • 1 šaukšto muskato riešuto miltelių
  • 1 šaukšto maltų gvazdikėlių

„Quatre epices“ – prancūziškas prieskonių mišinys puikiai tinkantis kiaulienai, ypač tokioms dalims kaip uodegos, kojos, ausys, galvos. Įtrynus žaliavą prieskoniais ir druska ir pamarinavus 1-2 paras šaldytuve, nereiks verdant papildomai sūdyti sultinio, nes mėsa jau bus įsisūdžius. Sultinys nebus sūrus, todėl mėsai išvirus, galėsite jį nusigarinti ir naudoti padažams. Šis prieskonių mišinys dar naudojamas sriuboms, ragu, troškiniams, terinams, dešrelėms ir net desertams.

Kiaulių udegas įtrinkite „quatre epices“ prieskonių mišiniu ir druska. Palaikykite uodegaites šaldytuve per naktį, kad pasimarinuotų. Pasimarinavusias uodegas sudėkite į kepimo formą, įdėkite citrinos žievelę, čiobrelius, lauro lapus, supilkite lydytus kiaulienos taukus (taukai turi apsemti uodegas), uždenkite folija, dėkite kepimo formą į iki 120 -130C įkaitintą orkaitę ir kepkite 3-4 valandas, kol uodegos taps minkštos kaip debesis ir mėsa lengvai skirsis nuo kaulo. Išvirusias taukuose uodegas išgriebkite.

Aštuonkojui nupjaukite galvą, atskirkite kojas ir viską sudėkite į puodą ar troškintuvą. Ten pat sudėkite česnaką, rozmariną, citrinos žievę, užpilkite aliejumi, kad apsemtų ir ant mažos kaitros, kad kuo mažiau burbuliuotų virkite apie 1,5 valandos arba kol aštuonkojis suminkštės. Išvirusį aštuonkojį išgriebkite iš aliejaus.

Salotoms pomidoriukus supjaustykite išilgai pusiau, pankolį ir svogūną supjaustykite pjaustykle plonais žiedukais. Sumaišykite daržoves su smulkintomis žolelėmis, aliejumi, žuvies padažu ir citrinos sultimis.

Kiaulių uodegas ir aštuonkojo kojas (kojas prieš kepant dar pasūdykite) apkepkite iki 220-240C įkaitintame griliuje tiesioginėje kaitroje.

Patiekite kiaulių uodegas ir aštuonkojo kojas su salotomis. 

Kiaulių uodegų ir aštuonkojo salotos - bulviukose.lt

Išvirusios taukuose kiaulių uodegos:

Keptos kiaulių uodegos - bulviukose.lt

Išviręs aliejuje aštuonkojis:

Aštuonkojas virtas aliejuje - bulviukose.lt

Griliuje keptos kiaulių uodegos - bulviukose.lt

Aštuonkojo ir kiaulių uodegų surf&turf - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply