Aukso fondas/ Grybai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Daugiaryžis (risotto) su jautienos kaulų čiulpais ir baravykais

Daugiaryžis su kaulų čiulpais ir baravykais - bulviukose.lt

Riebus, aksominis ir žiemiškas patiekalas. Norėjosi valgyti kuo lėčiau, kad kuo ilgiau nesibaigtų 🙂

Reikės:

  • 130 g jautienos kaulų čiulpų
  • 1 šalotinio svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 stiklinės kubeliais pjaustytų baravykų galvų + 6 griežinėlių dekorui
  • 170 g „Arborio“ ryžių
  • 100 ml balto sauso vyno
  • 470 ml jautienos sultinio
  • 1 šaukšto sviesto
  • 35 g tarkuoto parmezano sūrio + 1 šaukšto patiekimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gamybos eiga:

Kaulų čiulpus supjaustykite kubeliais, sudėkite į keptuvę, kurioje gaminsite daugiaryžį ir kepkite ant vidutinės kaitros maišydami kol pradės tirpti ir čiulpai pakeis spalvą. Sudėkite smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną, maišydami kepkite apie 5 minutes. Sudėkite smulkintą česnako skiltelę, kepkite dar 2 minutes. Sudėkite baravykus ir kepkite maišydami dar kelias minutes. Pagardinkite druska, pipirais.

Sudėkite ryžius, maišydami kepkite 5 minutes. Supilkite vyną, sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir kepkite maišydami kol vynas susigers į ryžius.

Pamažu samtelis po samtelio supilkite sultinį. Po kiekvieno samtelio įpylimo, kepkite pamaišydami, kol sultinys susigers į ryžius, vėl pilkite samtelį sultinio ir vėl maišydami kepkite kol sultinys susigers į ryžius. Kartokite taip tol kol pabaigsite sultinį. Tai užtruks apie 20 minučių. Labai svarbu ryžių nepervirti, jie kaip ir išvirę makaronai turi būti „al dente“ t.y. viduje dar likti šiek tiek kietoki. Išvirusius ryžius uždenkite dangčiu ir palikite 3 minutėms pabręsti.

Įmaišykite į ryžius sviestą, sūrį ir gerai išmaišykite. Prieš patiekiant apibarstykite likusiu sūriu ir papuoškite keptais baravykų kepurių griežinėliais.

Šaltinis

Risotto su kaulų čiulpais ir baravykais - bulviukose.lt

Baravykai - bulviukose.lt

Risotto receptas - bulviukose.lt

Risotto - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply