Daržovės/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 nedidelių skrostų upėtakių su galvomis (maždaug po 500 g)
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 2 nedidelių pankolių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 stiklinės balto sauso vyno
  • 60 g sviesto
  • 1 šaukšto smulkintu petražolių lapelių

Padažui reikės:

  • 2 raudonų paprikų
  • 2 skiltelių česako
  • Žiupsnio šviežių čiobrelių lapelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų griežinėliais pjaustytų juodų alyvuogių
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

Gamybos eiga:

Padažui paprikas perpjaukite pusiau ir išimkite sėklalizdžius. Paprikas pasmulkinkite ir iškepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Baigiant paprikoms kept sudėkite smulkintas česnako skilteles. Sutrinkite keptas paprikas smulkintuvu kartu su čiobreliais, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite padažą į nedidelį puodą, sudėkite alyvuoges, kaparėlius, citrinos žievelę ir prieš patiekiant užvirkite.

Upėtakius nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, pipirais ir aliejumi.

Svogūnus ir pankolius kuo ploniau supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į kepimo formą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą.

Upėtakius sudėkite ant pankolių ir svogūnų patalo taip kaip parodyta nuotraukose.

Kepkite iki 180C karščio įkaitintoje orkaitėje 25 minutes, kepimo formą padėję arčiau apatinio kaitinimo elemento. Ar upėtakis iškepė galite patikrinti pagaliuku pabandę atkabinti mėsą nuo stuburo. Jei mėsą lengai atsikabina nuo stuburo, upėtakis iškepęs.

Iškepusius upėtakius apibarstykite smulkintomis petražolėmis, patiekite su paprikų padažu.

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu - bulviukose.lt

Upėtakiai pankolių patale - bulviukose.lt

Kepti upėtakiai su paprikų padažu - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply