Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Austrės užkeptos česnakiniu sviestu

Užkeptos austrės - bulviukose.lt

Neįsivaizduoju iš kur buvo ta nuostata, kad austrių kepimas yra jų gadinimas 🙂 Nuostabu!

Reikės:

  • 10 – 12 austrių

Prieskoniniam sviestui reikės:

  • 3 šaukštų sviesto
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • Kelių lašų raudono tabasco padažo
  • Žiupsnelio druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • 1,5 šaukšto smulkintų petražolių lapelių

Taip pat reikės:

  • 2 – 3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio (nebūtinai)

Sudėkite į puodą sviestą, aliejų ir ištirpinkite. Sudėkite į sviesto ir aliejaus mišinį smulkintas česnako skilteles ir kaitinkite kol česnakas pakvips ir šiek tiek pakeps. Puodą nuimkite nuo kaitros, sudėkite petražoles, citrinos sultis, druską, pipirus, tabasco padažą. Padažą atvėsinkite tiek, kad sustingtų, bus patogiau dėti į austres. Aš padažą dariau iš vakaro ir per naktį laikiau šaldytuve.

Austres atidarykite ir sudėkite į kepimo formą. Galite į dugną papilti druskos, kad jos stabiliau gulėtų.

Ant austrių uždėkite po žiupsnelį sūrio, išdalinkite padažą.

Kepkite austres arčiau viršutinio kaitinimo elemento iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 5 minutes. Jei austrės mažiau mėsingos, gali užtekti ir 4 minučių, stebėkite, kad neperkeptų.

Užkeptos austrės su česnakiniu sviestu - bulviukose.lt

Keptos austrės - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply