Pieno produktai

Naminis rikotos sūris su mėtomis

Naminė rikota receptas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 l natūralaus pieno (naudojau 3,2% pirktinį)
  • 50 ml citrinų sulčių
  • 2 šaukštų riebios grietinės
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 0,5 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukšto džiovintų mėtų (galite pasirinkti bet kokias kitokias mėgiamas žoleles)

Gaminimo eiga:

Ant mažos kaitros, maišydami, kartu su mėtomis užkaitinkite pieną iki 85 – 90C temperatūros.

Sudėkite grietinę, druską ir cukrų. Pieną uždenkitę ir palikite 5 minutėms pastovėti, kad pritrauktų mėtas. Perkoškite. Užkaitinkite vėl iki 85 – 90C temperatūros, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maišydami kol pradės traukti. Pieną sutrauks labai mažomis kruopytėmis.

Nukaiskite, uždenkite dangčiu ir paaušinkite 15 – 20 minučių.

Masę supilkite į sūrmaišį ir pakabinkite, kad nuvarvėtų. Kuo ilgiau varvės, tuos kietesnė bus rikota. Aš norėjau pjaustomo sūrio, tad dar paslėgiau per naktį 🙂

Šaltinis: knyga „Kaupiame atsargas“ Autoriai: Elžbieta Monkevič, Honorata Lyndo, Astera Tenkutienė, Vida Bingelytė.
Slegiamas naminis sūris - bulviukose.ltNaminis sūris - bulviukose.ltNaminis rikotos sūris - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    Monika
    balandžio 24, 2020 at 4:48 pm

    Sveiki, gal galite pasidalinti, iš kur gavote sūrmaišį ir tokį prietaisą paslėgimui? Ačiū.

  • Reply
    Laura
    balandžio 24, 2020 at 5:33 pm

    Sveiki,
    Sūrmaišį pasisiuvau iš lino, prietaisą man tėtis pagamino 🙂 Jei labai domina, galiu paklaust jo ar pagamintų ir kiek kainuotų 🙂

  • Reply
    Monika
    balandžio 28, 2020 at 4:39 pm

    Sveiki, domintų, super gražiai atrodo ir labai reikalingas būtų. Jeigu galite pasiteirauti, laukčiau ir būčiau dėkinga 🙂

  • Leave a Reply