Daržovės

Blynai parūgėliai. Senovinis receptas

Blynai parūgėliai - bulviukose.lt

Knygoje rašo, kad tai senovinis anykštėnų valgis. Pasilikai stiklinę ar dvi duonos tešlos, nuo kepimo, sumaišei su tarkuotomis bulvėmis ir va jums skaniausi blynai su raugintais troškintais kopūstais 🙂 Duonos kepėjos – išbandykite 🙂

Reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 1 stiklinės išrūgusios duonos tešlos
  • Druskos
  • Taukų kepimui

Dažiniui:

  • 2 stiklinių raugintų kopūstų
  • 100 g rūkytų lašinukų
  • 1 svogūno
  • Druskos

Gaminimo eiga:

Bulves sutarkuokite su tarkavimo mašina. Sutarkuotas bulves supilkite į kiaurasamtį ir kelioms minutėms palikite, kad nuvarvėtų. Sumaišykite bulvių masę su rugine tešla ir druska.

Kepkite blynus keptuvėje su taukais ant vidutinės kaitros.

Lašinukus supjaustykite kubeliais ir paspirginkite, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite maišydami kol svogūnas taps skaidrus. Sudėkite raugintus kopūstus, įpilkite šlakelį vandens ir troškinkite apie valandą laiko.

Patiekite blynus parūgėlius su raugintais kopūstais ir jei norisi grietine.

Bulvių ir duonos tešlos blynai
Senoviškas blynų receptas

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply