Tradiciniai patiekalai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai

Duona su rūkytais lašinukais. Senovinis receptas.

Ruginės duonos su lašinukais receptas - bulviukose.lt

O jau kvepėjo kai kepė…
Įpatingai skani paskrudinta sausoje keptuvėje. Vien dėl to verta kepti. Įsivaizduokite lašinukai esantys donoje pačirška skrudinant ir paleidžia riebaliuką ir kvapą 🙂

Reikės:

  • 220 g ruginių miltų
  • 30 g skaldytų rugių (nebūtina)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštelių judros sėklų (galite keisti kitomis sėklomis)
  • 0,5 stiklinės aktyvaus ruginio raugo
  • 35 g rūkytų lašinukų (sekantį kartą pabandyčiau įdėti daugiau)
  • Vandens

Gaminimo eiga:

Lašinukus supjaustykite kubeliais. Labai nesmulkinkite, nes ištirps kepant duonoje ir pradings.

Sudėkite į dubenį miltus, rugius, druską, sėklas, raugą, įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Tešlą darau tirštą, dar nekočiojamą, bet ir nebėgančią nuo šaukšto. Galima būtų palyginti su moliu 🙂

Sukrėskite telšą į kepimo popieriumi išklotą formą, uždenkite maistine plėvele ir kildinkite.

Pagal ši receptą, tik iš dvigubos normos kepu kasdieną valgomą duoną. Jei užmaišau vakare, kildinu per naktį ir kepu ryte. Jei užmaišau ryte, kepu vakare.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą laiko. Kepiau 1 valandą ir 15 minučių, bet manau ir valandos būtų užtekę 🙂

Ruginė duona su lašinukaisRuginė duonaRuginė duona su rūkytais lašinukais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply