Daržovės/ Kimči - Kimchi/ Aukso fondas/ Mėsa

Vištiena su kimči (kimchi) ir ryžiais

Vištiena su kimchi

Vienas iš būdų kur panaudoti kimči. Sotus, gaivinantis, rytietiškas patiekalas.

Reikės:

  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • Žiupsnelio druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 paplakto kiaušinio
  • 2 – 3 šaukštų kvietinių miltų
  • Aliejaus kepimui
  • 1 kupino šaukšto plonais čiaudeliai pjaustyto imbiero
  • 2 griežinėliais pjaustytų česnako skiltelių
  • 180 g kimči (jei kimči daržovės stambiai pjaustytos, pasmulkinkite)
  • 2 šaukštų lengvo sojos padažo
  • 1 šaukšto Mirin (saldaus ryžių vyno) (arba 1 šaukštelio rudojo cukraus)
  • Šlakelio skrudintų sezamų sėklų aliejaus
  • Kelių smulkintų svogūno laiškų

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais, pagardinkite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Vištienos gabalėlius mirkykite į paplaktą kiaušinį, paskui į miltus ir dėkite į keptuvę. Kepkite kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptus vištienos gabalėlius sudėkite ant rankšluostinio popieriaus, kad jis sugertu riebalų perteklių.

Švarioje keptuvėje nestipriai įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite imbierą, česnaką ir maišydami švelniai apkepkite. Saugokite, kad imbieras nepradėtų ruduoti.

Supilkite į keptuvę su imbieru ir česnaku vištieną, kimči. Kepkite maišydami, kol kimči sušils. Pagardinkite Mirin ir sojos padažu. Prieš patiekiant apšlakstykite sezamų aliejumi, apibarstykite svogūnų laiškais.

Valgykite su ryžiais.

Recepto šaltinis

Vištiena su kimchi ir ryžiais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply