Aukso fondas/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Rytietiškai sūdyta lašiša su citrinžole ir sičuano pipirais

Sūdyta lašiša su citrinžole ir sičuano pipirais - bulviukose.lt

Pabandžiau nieko nesitikėdama, nes labai skubėjau, bet vis tiek norėjosi netradicinio skonio. O gavosi taip, kad reikia dėti receptą ir visiems rodyti 🙂

Reikės:

  • 1 didesnio upėtakio arba lašišos filė
  • 100 g druskos
  • 50 g rudojo cukraus
  • 0,5 saujelės džiovintos citrinžolės
  • 1 šaukšto sičuano pipirų

Gaminimo eiga:

Lašišos filė nuskuskite, ištraukite pincetu likusius kaulelius. Į indą, kuriame sūdysite lašišą suberkite pusę druskos, cukraus, citrinžolės ir pipirų. Dėkite lašišą oda žemyn, ant viršaus suberkite likusius prieskonius, druską ir cukrų. Jei lašišą sūdysite supjaustytą į kelis gabalus, juos pasluoksniuokite.

Lašišą dėkite į šaldytuvą ir laikykite vis pavartydami 2-3 paras. Po to lašišą nuplaukite, gerai nusausinkite ir skanaukite. Dalį galite užsišaldyti.Rytietiškai sūdyta lašiša - bulviukose.ltSūdyta lašiša

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply