Kruopos, grūdai/ Mėsa

Ėrienos inkstai su žirniais ir mėtomis

Ėriuko inkstai su žirniais ir mėtomis - bulviukose.lt

Skanus, pikantiškas patiekalas iš virtuvės šefo Cris Cosentino knygos „Offal Good“.

Inkstams reikės:

  • 10 ėrienos inkstukų
  • 4 skiltelių česnako
  • Pluoštelio šviežio čiobrelio
  • Miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Aliejaus ir sviesto kepimui

Žirniams reikės:

  • 1,5 stiklinės neskaldytų džiovintų žirnių (arba lęšių)
  • 5 stiklinių vištienos sultinio (recepto autorius naudojo keptų vištos kaulų sultinį)
  • 1 galvos česnako (skilteles atskirkite ir patraiškykite)
  • 1 lauro lapo
  • Po pluoštelį čiobrelių ir petražolių stiebelių
  • 1 kubeliais pjaustyto svogūno
  • 1 kubeliais pjaustytos morkos
  • 1/4 stiklinės smulkinto česnako
  • 0,5 smulkinto čili pipiro
  • Aliejaus kepimui
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 stiklinės smulkintų mėtos lapelių
  • 4 šaukštų citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Inkstukus perpjaukite išilgai pusiau, išpjaukite arba žirklėmis iškirpkite baltą jungiamąjį audinį. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir sviesto mišinį, inkstukus pamirkykite iš visų pusių miltuose, gerai nupurtykite, sudėkite į keptuvę ir kepkite apie 3 minutes, apverskite, sudėkite česnakus, čiobrelius ir kepkite dar apie 3 minutes. Neperkepkite – inkstukai turi būti „medium rare“ arba vidutiniško iškepimo lygio.

Žirnius užmerkite ir palikite mirkti per naktį. Išmirkusius žirnius nukoškite, perplaukite, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Nugraibykite susidariusias putas. Sudėkite į puodą su žirniais patraiškytas česnako skilteles, lauro lapą, surištus į pundelį čiobrelius ir petražoles ir virkite 30 minučių. Baigant virt pasūdykite (jei sultinys buvo be druskos). Išvirusius žirnius palikite atvėsti sultinyje, kuriame virė.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūnus, morkas ir kepkite maišydami kol daržovės suminkštės. Baigiant kept sudėkite smulkintus česnakus, čili pipirą ir kepkite dar kelias minutes. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite nukoštus žirnius, kaitinkite maišydami kol žirniai perkais. Sudėkite sviestą, maišykite kol jis ištirps. Prieš patiekiant įmaišykite į žirnius mėtas.

Patiekite žirnius su keptais inkstukais. Skanu pagardinti intensyvesnio skonio sojų padažu 🙂
Avienos inkstai su žirniais - bulviukose.lt
Ėrienos inkstų receptas - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply