Daržovės/ Mėsa

Putpelės įdarytos daržovėmis ir keptos tešloje

Putpelės keptos tešloje

Reikės:

  • 2 putpelių
  • 1 nedidelės roputės
  • 1 nedidelės morkytės
  • 2 skiltelių česnako
  • 5 svogūno laiškų
  • 1 šaukšto šviežių žirnelių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio šviežių raudonėlio lapelių
  • Ančių taukų kepimui

Tešlai reikės:

  • 1 stiklinės kvietinio raugo
  • Miltų
  • 1 šaukštelio ančių taukų (arba kiaulienos)
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Iš kvietinio raugo, druskos, tirpintų taukų ir miltų užminkykite kietoką tešlą. Uždenkite dubenį su maistine plėvele ir palikite ją 2-3 valandom pabręsti. Jei neturite kvietinio raugo naudokite vandenį.

Morką ir roputę supjaustykite kubeliais ir švelniai apkepkite su ančių taukais. Sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles, kepkite dar kelias minutes. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus, raudonėlius, žirnelius, pagardinkite druska ir pipirais. Įdarą atvėsinkite.

Putpeles įtrinkite druska, prikimškite įdaro, suriškite kojeles, kad nepabėgtų.

Iškočiokite iš tešlos du apvalius blynus, dėkite į centrus putpeles, suimkite tešlos blynus už kraštų ir užspauskite.

Kepimo formą patepkite ančių taukais. Kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje valandą laiko.

Tešlos viršaus nevalgėme, o sultinga, traški apačia buvo laaabai gardi.

Putpelių receptasDaržovėmis įdaryta putpelė - bulviukose.ltPutpelės tešlojeĮdarytos putpelės keptos raugo tešloje

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply