Daržovės/ Kimči

Bibim guksu – korėjietiškos salotos su kimči ir makaronais

Salotos su kimči ir čili pastos padažu

Bibim guksu yra vasariškas Korėjietiškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro ploni kvietiniai makaronai (noodles). Makaronai su įvairiais priedais valgomi šalti. Pagaminau gaivias, saldžiarūgštes, skaniai aštriai kandančios salotas.
Daugiau receptų su kimči.

Reikės:

  • 150 g soba makaronų. Pagalvosite, kodėl patiekalas korėjietiškas, o noodles dėjau japoniškus? Tiesiog tik juos turėjau po ranka 🙂 Bet žinokit patys korėjiečiai į Bibim guksu deda japoniškuosius grikių noodles – soba ir nesuka galvos 🙂
  • Saujelės salotų
  • 2 šviežio kopūsto lapų
  • 1 nedidelės morkos
  • 1 trumpavaisio agurko
  • Saujelės saulėgrąžų daigų (galite naudoti įvairius daigelius)
  • 2 kupinų šaukštų kimči (kimchi)

Padažui reikės:

  • 2 šaukštų Gochujang pastos. Tai Korėjietiška čili pasta. Jos galite rasti parduotuvėse, prekiaujančiose azijietiškais maisto produktais.
  • 2 šaukštų ryžių acto
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukšto medaus
  • 1 šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukšto skrudintų sezamų sėklų aliejaus

Taip pat reikės:

  • 1 šaukšto skrudintų sezamų sėklų
  • Sūdytos lašišos (nebūtina)

Gaminimo eiga:

Salotas suplėšykite gabaliukais. Kopūstų lapus supjaustykite plonais šiaudeliais. Morką ir agurką sutarkuokite arba supjaustykite plonais šiaudeliais. Kimchi pasmulkinkite.

Padažui sumaišykite visus išvardintus ingredientus.

Soba makaronus išvirkite pagal pakuotės rekomendacijas.

Daržoves sumaišykite su padažu, dėkite į dubenėlį, šalia sudėkite soba makaronus. Pagardinkite sezamų sėklomis.

Valgėme su sūdyta lašiša ir kalendra. Taip pat puikia tiktų keptas arba virtas kiaušinis.

ŠaltinisKorėjietiškos salotos su kimči ir soba makaronaisSalotos su soba makaronais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply