Daržovės/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Brokolių, morkų ir burokėlių duonelės (be glitimo)

Brokolių, morkų ir burokėlių duonelės (be glitimo) - bulviukose.lt

Šios sočios brokolių, morkų ir burokėlių duonelės (flatbread) gaminamos daržovių, migdolų miltų ir kiaušinių pagrindu. Tinka netoleruojantiems glitimo, praktikuojantiems “Paleo” ir “Whole30” mitybą ar norintiems pailsėti nuo miltų ir įtraukti į racioną daugiau daržovių ir riešutų.

Brokolių duonelei reikės:

  • 200 g smulkinto brokolio
  • 2 kiaušinių
  • 50 g migdolų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 0,5 šaukštelio mėgiamų džiovintų žolelių

Gaminimo eiga:

Brokolį susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

Smulkintus brokolius sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais, žolelėmis.

Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

Kepkite iki 150C  įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta. Jei kepsite storesnes, gali reikti kepti ir 30 minučių. Paspaudinėkite pirštu, iškepusi duonelė turi būti tvirta.

Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Daržovių duonelė - bulviukose.lt

Morkų duonelei reikės:

  • 200 g žiedinio kopūsto
  • 140 g morkų
  • 2 kiaušinių
  • 50 g migdolų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Morkas ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

Smulkintas morkas ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.

Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

Kepkite iki 150C  įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta. Jei kepsite storesnes, gali reikti kepti ir 30 minučių. Paspaudinėkite pirštu, iškepusi duonelė turi būti tvirta.

Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Duonelė su brokoliais - bulviukose.lt

Burokėlių duonelei reikės:

  • 200 g žiedinio kopūsto
  • 150 g burokėlių
  • 2 kiaušinių
  • 50 g migdolų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Burokėlius ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.

Smulkintus burokėlius ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.

Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Sukrėskite daržovių masę ir suformuokite šaukštu ar mentele kvadrato formos plokštumą.

Kepkite iki 150C  įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta. Jei kepsite storesnes, gali reikti kepti ir 30 minučių. Paspaudinėkite pirštu, iškepusi duonelė turi būti tvirta.

Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.

Duonelė su morkomis ir burokėliais - bulviukose.lt

Šaltinis: Green kitchen stories

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply