Daržovės/ Kruopos ir grūdai/ Mėsa

Kiaulienos kepsnys su cukinijos – polentos garnyru

Kiaulienos kepsnys su cukinijos-polentos garnyru - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 cukinijos griežinių (naudojau didelę balkone liūdinčią cukiniją ir mamos daržo)
  • 1 stiklinės virtos polentos
  • 1 nedidelio kubeliais pjaustyto svogūno
  • 1 smulkintos česnako skiltelės
  • Kelių griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių
  • Kelių gabaliukų pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų
  • Kelių smulkintų svogūnų laiškų

Gaminimo eiga:

Atpjaukite storą cukinijos griežinėlį. Nulupkite odelę ir išimkite sėklas.

Svogūną ir česnaką pakepinkite. Sumaišykite su polenta kepintus svogūnus su česnaku, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus ir svogūnų laiškus.

Cukinijas sudėkite į kepimo formą, pašlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Išimkite, sudėkite į cukinijos skyles polentos įdarą, vėl uždenkite foliją ir kepkite kol cukinija suminkštės.

Valgėme su kiaulienos sprandinės kepsneliais. Padažui į likusias nuo kepsnių kepimo sultis įdėjau porą šaukštų petražolių pesto padažo ir pakaitinau, kad sušiltų.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply