Reikės:
- 2 cukinijos griežinių (naudojau didelę balkone liūdinčią cukiniją ir mamos daržo)
- 1 stiklinės virtos polentos
- 1 nedidelio kubeliais pjaustyto svogūno
- 1 smulkintos česnako skiltelės
- Kelių griežinėliais pjaustytų juodųjų alyvuogių
- Kelių gabaliukų pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų
- Kelių smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Atpjaukite storą cukinijos griežinėlį. Nulupkite odelę ir išimkite sėklas.
Svogūną ir česnaką pakepinkite. Sumaišykite su polenta kepintus svogūnus su česnaku, alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus ir svogūnų laiškus.
Cukinijas sudėkite į kepimo formą, pašlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Išimkite, sudėkite į cukinijos skyles polentos įdarą, vėl uždenkite foliją ir kepkite kol cukinija suminkštės.
Valgėme su kiaulienos sprandinės kepsneliais. Padažui į likusias nuo kepsnių kepimo sultis įdėjau porą šaukštų petražolių pesto padažo ir pakaitinau, kad sušiltų.
No Comments