Mėsa/ Miltiniai nesaldūs gaminiai

Ėrienos troškinys užkeptas sviestinės tešlos sausainiais

Ėrienos troškinys užkeptas tešla

Vienas skaniausių troškinių, o dar tie sviestiniai, riebūs, trapūs sausainiai primirkę troškinio sulčių….
Jei norite ką nors nustebinti, tai šiuo troškiniu tikrai pavyks 🙂

Reikės:

  • 1,4 kg ėrienos kumpio be kaulo
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 3 šaukštų avienos lajaus arba kiaulienos taukų
  • 2 svogūnų
  • 1 morkos
  • 2 saliero stiebų
  • 4 skiltelių česnako
  • 2 didelių rozmarino šakelių
  • 2 lauro lapų
  • 750 ml tamsaus alaus (naudojau Gineso alų)
  • 4 pastarnokų

Sausainiams reikės:

  • 250 g miltų
  • 1 šaukšto kepimo miltelių (nekupino)
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto smulkintų rozmarino lapelių
  • 115 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 175 ml pieno

Gaminimo eiga:

Ėrieną supjaustykite gabalėliais ir kepinkite keptuvėje su lajumi kol gražiai apskrus. Kepkite dalimis, kad gražiai skrustų, o ne troškintųsi. Iškepusią ėrieną pagardinkite druska ir pipirais.

Į keptuvę kurioje kepė mėsa, įdėkite lajaus, sudėkite smulkintus morkas, svogūnus ir saliero stiebą. Kepkite maišydami kol pradės skrusti. Sudėkite lauro lapus, rozmariną, smulkintą česnaką, kepkite maišydami dar kelias minutes. Supilkite alų – užvirkite. Į kepimo formą su dangčiu sudėkite apkeptą ėrieną, supilkite daržoves su alumi. Ant viršaus uždėkite pagal kepimo formos dydį iškirptą kepimo popierių, uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 160 C įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.

Pastarnokus nuskuskite ir supjaustykite gabaliukais. Išimkite iš orkaitės troškinį, nuimkite dangtį ir kepimo popierių, išimkite rozmarino šakeles ir lauro lapus, įmaišykite pastarnokus. Jei trūksta skysčio dapilkite vandens (turi būti šiek tiek apsemta). Dėkite atgal į orkaitę (be dangčio ir popieriaus) ir troškinkite dar 1 valandą retkarčiais pamaišant.

Kol ėriena troškinsis galima pasigaminti tešlą sausainiams. Virtuviniame kombaine su S formos peiliuku sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir rozmariną. Dirbant kombainui pamažu sumeskite į gabaliukus padalintą sviestą. Kai susiformuos tešlos trupiniai, kombainą išjunkite, masę suverskite į dubenį. Supilkite pieną ir išplaktą kiaušinį (truputį kiaušinio plakinio pasilikite sausainių aptepimui) ir spaudžiamaisiais judesiais užminkykite tešlą. Jei atrodys, kad trūksta miltų, dadėkite. Tešla turi būti minkšta, bet kočiojama. Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę arba įdėkite į maišelį ir palaikykite 30 minučių šaldytuve.

Išsitroškinusį troškinį ištraukite, orkaitėje padidinkite kaitrą iki 220 C.

Tešlą iškočiokite, kad būtų maždaug 1 cm storumo. Stikline arba apvalia formele išspauskite apskritimus. Tešlos likučius suminkykite, iškočiokite ir vėl išspauskite apskritimus. Sudėkite apskritimus ant troškinio, aptepkite juos kiaušinio plakiniu ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 minučių arba kol sausainiai išsipūs ir apskrus.

Receptas: Jennifer McLagan knyga “Odd Bits”
Ėrienos troškinys su sviestiniais sausainiais
Avienos troškinys su pastarnokaisĖrienos troškinys su rozmarinų sausainiais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply