Tradiciniai patiekalai/ Miltiniai nesaldūs gaminiai

Ežiukai (abriedukai) per tarką.

Abriedukai, ežiukai per tarką

Abriedukai, briedžiukai, ežiukai, kiaurukai, durniukai, šiškutės, birbizai, pladukai –  tiek pavadinimų turi per tarką formuoti tešliniai kleckeliai. Ar žinote bent vieną patiekalą tokį turtingą pavadinimais? Vien dėl to galima didžiuotis 🙂 Vienur juos daro iš vandens ir miltų, kitur į tešlą dar deda virtų bulvių ar varškės, kiaušinių.  Patiekiami su tirpintu sviestu ar spirgučiais, ant viršaus galima barstyti įvaraus tarkuoto sūrio, kmynų. Būdavo verdami pusryčiams savaitgaliais 🙂

Reikės:

  • 3/4 stiklinės vandens (2 porcijoms)
  • Miltų
  • Žiupsnelio druskos

Padažui:

  • Rūkytų lašinukų
  • Grietinės

Gaminimo eiga:

Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite kietoką tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite valandai į šaldytuvą.

Iš tešlos suvoliokite piršto storio volelius, sugnaibykite arba supjaustykite juos į nedidelius gabalėlius ir per bulvinės tarkos antrąją pusę braukiant formuokite ežiukus. Stipriau spaudžiant ežiukai bus plonesni, skanesni ir greičiau išvirs.

Pagamintus ežiukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Jiems iškilus pavirkite 5 – 6 minutes išgriebkite ir nuvarvinkite.

Padažui lašinukus supjaustykite kubeliais ir kepinkite kol taps spirgučiais.

Patiekite su spirgučiais ir grietine.
Miltiniai ežiukai per tarką
Abriedukai, briedžiukai, ežiukai, kiaurukai, durniukai, šiškutės

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Valgome
    2021-09-03 at 11:10

    Jetau, kaip senai tokius valgiau. Ačiū už receptą. Būtinai savaitgali pasigaminsiu.

  • Reply
    Laura
    2021-09-03 at 13:16

    Prašom 🙂

  • Leave a Reply