Aukso fondas/ Mėsa

Jautienos kepenų paštetas su kaulų čiulpais

Velykinis paštetas - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 kg jautienos kepenų
  • Aliejaus kepimui
  • 150 g sviesto
  • 150 g jautienos cukrinių kaulų čiulpų
  • 220 g 35% grietinėlės
  • 3 šalotinių svogūnų
  • Kelių šviežio čiobrelio šakelių
  • 110 ml viskio
  • 110 ml Marsalos
  • Župsnelio kajeno pipirų
  • Žiupsnelio muskato riešuto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 300 g lydyto sviesto (ghee)

Gaminimo eiga:

Kepenis nuplaukite, nulupkite nuo jų jas gaubiančią membraną, supjaustykite nestorais griežinėliais, išpjaukite iš jų nereikalingus gyslingus audinius. Keičiant vandenį pamirkykite keletą valandų. Kepenėlių griežinėlius nusausinkite, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite kepenėles kol gražiai apskrus, apverskite, pagardinkite druska, pipirais, kepkite dar kelias minutes. Labai svarbu kepenėles neperkepti. Viduje jos turi likti rausvos. Iškepusias kepenėles atidėkite.

Švarioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais pjaustytus šalotinius svogūnus ir kepkite kol suminkštės, sudėkite į keptuvę su svogūnais iškeptas kepenis, supilkite alkoholį, sudėkite čiobrelius, muskato riešutą, kajeną ir kaitinkite kol užvirs.

Puode ištirpinkite pasmulkintus kaulų čiulpus. Kai ištirps, sudėkite sviestą, kaitinkite kol ir jis ištirps. Supilkite grietinėlę ir užkaitinkite beveik iki virimo.

Į smulkintuvą S formos peiliu sudėkite visą kepenų masę ir trinkite. Trinant pamažu, lėtai supilkite riebalus. Pagardinkite druska, pipirais. Kai masė taps vienalytė, paštetą dar pertrinkite per sietelį, kad taptų glotnus ir šilkinis. Aš dar pertryniau su kokteiline, kad jis taptu purus.

Padalinkite paštetą į indelius ir užpilkite tirpintu lydytu sviestu.

0,5 kg kepenų gaunasi 3 indeliai pašteto.

Recepto šaltinisJautienos kepenų paštetas su kaulų čiulpais - bulviukose.ltJautienos kepenų paštetas su Marsala - bulviukose.ltJautienos kepenų paštetas - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply