Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Mėsa

Jautienos kepsniukai su obuoliais, lapiniais kopūstais bei bulvių koše su trumų aliejumi

Jautienos kepsniukai su obuoliais ir lapiniais kopūstais - bulviukose.lt

Gaminimo eiga:

Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, sugrūskite, paskaninkite sviestu, grietinėle ir aliejumi su trumais.

Kepsnius dėkite (kepsniai turi būti kambario temperatūros) į stipriai įkaitintą storadugnę keptuvę.  Vieną pusę kepkite 2 minutes. Pabarstykite druska, pipirais. Apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Vėl pabarstykite druska, pipirais. Jei norite labiau iškepusių kepsnių, pakartokite abiejų pusių kepimą dar po 1-2 minutes. Iškepusius kepsnius padėkite šiltai arba suvyniokite į foliją ir palikite kelioms minutėms pailsėti.

Obuolius supjaustykite griežinėliais, išpjaukite sėklalizdžius ir apkepkite keptuvėje, kurioje kepė kepsniai.

Nuo lapinių kopūstų lapų nuplėšykite lapelius ir trumpai apkepkite su sviestu. Pasūdykite.

Padažui naudojau skystai keptą kiaušinį. Visada išgelbėja kai nieko daugiau nesugalvoju arba trūksta laiko.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply