Šį 3,8 kg “gyvuliuką” mano žvejas pagavo Želvos ežere 😉
Lydeką išfiliavau. Nors ir įpjoviau odą, vis tiek kepimo metu ji traukėsi ir šiek tiek deformavo pačią filė. Geriausia ją iškarto nulupti.
Filė sudėkite į sviestu pateptą skardą, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje pridengę folija apie 30 minučių. Mažesnėms lydekoms užteks trumpesnio laiko.
Ištirpinkite 200 g sviesto, įspauskite į jį 1 citrinos sultis, įdėkite pluoštą smulkintų petražolių.
Baigiant lydekai kept, nuimkite foliją ir palaistykite filė padažu. Kepkite dar 5 minutes.
Valgėme su šviežia balta duona. Buvo, super 😉
1 Comment
Odeta
2013-08-29 at 17:17Paprasta, bet super…sutinku:)