Padažai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Kepta lydeka su sviesto ir petražolių padažu

Lydeka

Šį 3,8 kg “gyvuliuką” mano žvejas pagavo Želvos ežere 😉

Lydeką išfiliavau.  Nors ir įpjoviau odą, vis tiek kepimo metu ji traukėsi ir šiek tiek deformavo pačią filė. Geriausia ją iškarto nulupti.

Filė sudėkite į sviestu pateptą skardą, pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje pridengę folija apie 30 minučių. Mažesnėms lydekoms užteks trumpesnio laiko.

Ištirpinkite 200 g sviesto, įspauskite į jį 1 citrinos sultis, įdėkite pluoštą smulkintų petražolių.

Baigiant lydekai kept, nuimkite foliją ir palaistykite filė padažu. Kepkite dar 5 minutes.

Valgėme su šviežia balta duona. Buvo, super 😉

Kepta lydeka su sviesto, petražolių padažu

Jums taip pat gali patikti

1 Comment

  • Reply
    Odeta
    2013-08-29 at 17:17

    Paprasta, bet super…sutinku:)

  • Leave a Reply