Daržovės

Keptas žiedinis kopūstas spirgučių ir grietinėlės padaže

Žiedinis kopūstas spirgučių ir greitinėlės padaže

Labai smagus ir nesunkus patiekalas nors ir spirgučių, ir grietinėlės yra. Žiedinis kopūstas amortizuoja visus sunkesnius ingredientus, todėl net bulvių košė su raugintų agurkėlių papildymu labai gerai įsikomponuoja 🙂 Žiedinių kopūstų galime rasti apskritus metus, todėl šis patiekalas idealiai tinka ir žiemai, ir vasarai, kuomet norisi nesunkaus, bet jaukiai naminio maisto 🙂

Beje esu dariusi dar vieną patiekalą, kuriame žiedinis kopūstas priėmė mėsos kepsnio vaidmenį. Žiedinio kopūsto kepsnys su alaus – sūrio padažu. Pabandykite, labai skanu 🙂

Reikės:

  • 1 žiedinio kopūsto galvos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Gabaliuko šalto rūkymo šoninės
  • 200 ml 35% riebumo grietinėlės
  • 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų

Gainimo eiga:

Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedinėliais. Sumaišykite juos su šlakeliu aliejaus ir druska. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol gražiai apskrus.

Šoninę supjaustykite kubeliais ir kepinkite keptuvėje kol taps spirgučiais. Supilkite grietinėle ir virkite kol 1/3 jos nugaruos. Sudėkite keptus žiedinius kopūstus ir virkite maišydami dar kelias minutes. Baigiant virt supilkite svogūnų laiškus.

Patiekite su bulvių koše arba virtomis bulvėmis ir raugintomis daržovėmis.

Kalafijoras spirgučių ir greitinėlės padažeKepti žiediniai kopūstai

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Valgome
    2021-08-10 at 00:42

    Kokio gra=umo nuotraukos

  • Reply
    Laura
    2021-08-10 at 08:43

    Ačiū 🙂

  • Leave a Reply