Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Kiaušiniai

Vaikystės kiaušinienė

Kiaušinienė - bulviukose.lt

Turbūt ne vienas turime vaikystės patiekalą, kurį prisimename su nostalgija ir kuris, atrodo, buvo pats skaniausias. 😉
Savo vyrui kartais iškepu šią kiaušinienę, ją jam kepdavo mama, kai jis mažas buvo, su daug daug pieno ir kuri valgoma iš dubenėlio su šaukštu kaip sriuba…. ir būtinai su batonu. 🙂

Kiaušinienei reikės:

  • 5 kiaušiniai
  • 2 stiklinės pieno
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 30 g sviesto

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite plakinį ir kaitinkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami. Kepkite kol kiaušinius sutrauks.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    sese
    2014-02-23 at 20:09

    Aš šiandien taip pat grįžau į vaikystę. Kepiau vakarienei batono riekeles, perteptas uogiene ir pamirkytas kiaušinio ir pieno plakiny. Kiek nusivyliau, nes nepatyriau to dieviško skonio. Spėju, kad kaltas išpurentas orinis šiuolaikinis batonas arba vaikystes patiekalų idealizavimas.

  • Reply
    Laura
    2014-02-25 at 21:43

    Prisimenu…Mamalienė pirmą kartą iškepė pas močiutę 😉

  • Leave a Reply