Turbūt ne vienas turime vaikystės patiekalą, kurį prisimename su nostalgija ir kuris, atrodo, buvo pats skaniausias. 😉
Savo vyrui kartais iškepu šią kiaušinienę, ją jam kepdavo mama, kai jis mažas buvo, su daug daug pieno ir kuri valgoma iš dubenėlio su šaukštu kaip sriuba…. ir būtinai su batonu. 🙂
Kiaušinienei reikės:
- 5 kiaušiniai
- 2 stiklinės pieno
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 30 g sviesto
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite plakinį ir kaitinkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami. Kepkite kol kiaušinius sutrauks.
2 Comments
sese
2014-02-23 at 20:09Aš šiandien taip pat grįžau į vaikystę. Kepiau vakarienei batono riekeles, perteptas uogiene ir pamirkytas kiaušinio ir pieno plakiny. Kiek nusivyliau, nes nepatyriau to dieviško skonio. Spėju, kad kaltas išpurentas orinis šiuolaikinis batonas arba vaikystes patiekalų idealizavimas.
Laura
2014-02-25 at 21:43Prisimenu…Mamalienė pirmą kartą iškepė pas močiutę 😉