Grybai/ Lietuviški patiekalai/ Kiaušiniai

Kiaušinių plaktienė su spirgučiais ir bobausiais

Kiaušinienė su bobausiais
Sveiki grybautojai! 🙂 Pirmas bobausių patiekalas šiais 2021 metais. Kadangi buvo dar labai mažučiai, užteko tik kiaušinienei 😁
 

Reikės:

  • Šoninės gabaliuko
  • Saujos 3 kartus nuvirtų bobausių
  • 4 kiaušinių
  • 2 šaukštų grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Svogūnų laiškų
  • 2 ruginės duonos riekelių
  • Aliejaus ir sviesto kepimui
  • Česnako skiltelės
  • 2 – 3 raugintų agurkų

Gaminimo eiga:

Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. DĖMESIO, TAI LABAI SVARBU – patalpą, kurioje verdate bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas.
Rekomenduoju trečią kartą verdant vienam litrui vandens įdėti 20 g druskos. Taip bobausiai lengviau pasisavins druską, nei sūdant juos patiekale. Pirmą kartą ragaujantiems bobausius siūlyčiau paragauti tik gabalėlį ir stebėti organizmo reakciją. Greičiausiai viskas bus gerai, bet gal esate iš tų retų žmonių, kurie esate labai jautrūs giromitrinui.

Duonos riekeles apkepkite aliejaus ir sviesto mišinyje. Apkeptas įtrinkite česnaku.

Šoninę supjaustykite ir paspirginkite, sudėkite virtus bobausius, kepkite maišydami apie dvi minutes, supilkite paplaktus kiaušinius, kepkite ant vidutinės kaitros maišydami mentele apie minutę laiko. Sudėkite grietinę ir kepkite maišydami kol sutrauks kiaušinius. Pagardinkite druska, pipirais, svogūnų laiškais.

Patiekite su skrudinta duona ir raugintais agurkais.Pusryčiai - kiaušinienė su bobausiaisKiaušinienė su bobausiais - receptasBobausiai su spirgučiaisBobausiai

 

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Grybai
    2021-05-04 at 14:43

    Nieko skaniau nėra… kai valgai gamtoje. Nesu šių grybų ragavusi. Reikės kada nors paragauti.

  • Reply
    Laura
    2021-05-04 at 14:50

    Būtinai paragaukit! Darbo su jais nemažai, bet taip skanu!

  • Leave a Reply