Kimči (kimchi) – fermentuotų (raugintų) daržovių mišinys pagardintas čili pipirais, žuvų padažu, česnaku ir imbieru. Korėjoje gaminamas jau tūkstančius metų.
Kimči vertinamas dėl didžiulės naudos sveikatai – fermentacijoje dalyvaujančios gerosios bakterijos labai naudingos mūsų žarnynui, virškinimui, imuninei sistemai, jame yra daug vitamino C, o taip pat ir kitų vitaminų bei mineralinių medžiagų.
Kimči galite naudoti rytietiškiems patiekalams, kaip garnyrą, dėti į sriubas, troškinius, derinti su sunkiais, riebiais lietuviškais patiekalais.
Kimči pasigaminti paprasta, tačiau jei neturėsite laiko, noro arba neišdrįsite, mielai jums pagelbėsiu ir pagaminsiu 🙂
- Užsakymas gali būti vykdomas savaitę laiko.
- Siunčiame į visus Lietuvos miestus. Pristatymo kaina 4 eur.
- Rekomenduojama suvartoti per 30 dienų. Iki suvartojimo laikyti šaldytuve nuo +2 iki +5 C temperatūroje.
- Užsisakyti kimči galite ManGi Hot Dogs Facebook paskyroje žinute arba paspaudę ant šios nuorodos.
Tradicinis kimči – 1 kg 15 eur, 0,5 kg – 8 eur
Sudedamosios dalys: pekino kopūstai, baltieji ridikai, morkos, agurkai, kriaušės, svogūnai, druska, svogūnų laiškai, česnakai, imbieras, žuvų padažas, čili pipirai, cukrus, sezamų sėklos.
Daikono ridiko kimči – 1 kg 15 eur, 0,5 kg – 8 eur
Sudedamosios dalys: daikono ridikai, obuoliai, svogūnai, druska, svogūnų laiškai, česnakai, imbieras, žuvų padažas, čili pipirai, cukrus, ryžiai, sezamų sėklos.
Agurkų kimchi (tik vasarą) – 1 kg 15 eur, 0,5 kg – 8 eur
Sudedamosios dalys: agurkai, kriaušės, morkos, druska, svogūnų laiškai, česnakai, imbieras, žuvų padažas, čili pipirai, cukrus.
Idėjos ir receptai kur galima panaudoti kimči (receptų sąrašas bus pastoviai pildomas):
Kepti ryžiai su šonine, Shimeji grybais ir kimči (kimchi)
Sumuštinis su kimči (kimchi) ir kiaušinių salotomisBlyneliai su kimči, čederio sūriu ir kalakutiena
Jautiena su kimči, ryžiais ir kiaušiniu
Majonezinis čederio sūrio padažas su kimči
Rytietiška speltos kruopų košė su kimči (kimchi) ir kiaušiniu
Korėjietiški koldūnai „Mandu“ su kimči (kimchi)
Vištiena su kimči (kimchi) ir ryžiais
No Comments