Reikės:
Apie 800 g jautienos (4 žmonėms) (geriausia nugarinės)
Marinatui:
- 1/2 puodelio sojos padažo
- 1 kriaušės, sutarkuota su visa odele
- 5 smulkintų skiltelių česnako
- 1/2 sutarkuoto mažo baltojo svogūno (tiks ir paprastas)
- 1 šaukšto tarkuotos šviežios imbiero šaknies
- 2 šaukštų rudojo cukraus
- 2 šaukštų skrudintų sezamų sėklų
- 2 šaukštų sezamų aliejaus
- 1 šaukšto saldžiosios paprikos miltelių
- 1/4 šaukštelio čili pipirų miltelių
- 1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 2 susmulkintų žalių svogūnų laiškai
Wok daržovėms:
- 2 nedidelių morkų
- 1 paprikos
- Gabaliukas poro
- 1 čili pipiro ankšties
- 3 lapų pekino kopūsto
- Svogūnų laiškų saujos
- Jei būčiau turėjus, mielai būčiau dar įdėjus brokolių žiedynų (galite dar įdėti grybukų arba kitokių daržovių, kokias mėgstate)
- Alyvuogių aliejaus
- Sezamų aliejaus
- 2 šaukštų ryžių acto
- 2 šaukštų žuvies padažo
- 4 šaukštų sojos padažo
- 6 šaukštų vandens
- 2 nubrauktų šaukštų kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga:
Visus marinatui skirtus produktus sumaišykite. Jautieną supjaustykite plonomis riekelėmis. Jei nesipjausto, šiek tiek pašaldykite šaldiklyje. Mėsos riekeles susluoksniuokite su marinatu ir palikite marinuotis per naktį. Kepkite ant griliaus. Kepiau gerai įkaitintoje keptuvėje, nes vakar griliaus mano matymo horizonte nesimatė 😉
Valgėme su wok daržovėmis. Jei neturite wok keptuvės, daržoves kepkite paprastoj.
Daržoves supjaustykite šiaudais, keptuvėje gerai įkaitinkite sezamų ir alyvuogių aliejaus mišinį. Dėkite daržoves iš eilės vis maišydami ir pakepdami po minute. Sumaišykite sojos, žuvies padažus, vandenį, ryžių actą ir krakmolą. Užpilkite ant daržovių, užkaitinkite ir viskas.
(Šaltinis: Nida)
2 Comments
Nida
2013-06-14 at 19:51Wow! Kaip gražiai viskas gavosi:) Tikiuosi, buvo skanu:)
Laura
2013-06-14 at 20:35Nida, kepsniai buvo fantastiški 😉