Daržovės/ Lietuviški patiekalai

Kugelis. Geriausi receptai

Porcijiniuose indeliuose iškepęs kugelis

Kugelis arba bulvių plokštainis ir geriausi jo receptai.

Kugelis – tikras lietuviškos virtuvės karalius, atspindintis Lietuvos kultūrinę ir gastronominę įvairovę. Tai nepaprastai mėgstamas ir mylimas patiekalas, kurį verta paragauti norint susipažinti su lietuviškos virtuvės skoniais. Šis sotus patiekalas, ypač populiarus šaltuoju sezonu, skirtingų šeimininkių gaminamas vis kitaip – dedama kiaulienos, paukštienos, grybų, subproduktų ar varškės arba visai nieko. Tarkiai plikomi pienu, riebalais ar grietinėle. Norintys lengvesnio patiekalo – tarkius maišo su cukinija, moliūgu. Egzotikos mėgėjai į kugelį deda Brie ar mėlynojo pelėsio sūrio, džiovintų vaisių. Kas sakė, kad šis patiekalas netinka prabangiai vakarienei? Iškepkite porcijiniuose indeliuose ir patiekite su trumų padažu arba apšlakstykite trumų aliejumi.

Kaip sakydavo mano mano šefė, kai dirbau restorane – kepant kugelį svarbiausia yra operatyvumas, t.y. reikia kiek galima viską pasiruošti iš anksto, kad sutarkavus bulves, būtų galima viską greitai išmaišyti ir dėti kepti. Tada kugelis iškepa baltas, švelnus ir labai skanus.

Kiekviena šeima turi savo tradicinio kugelio receptą. Mano šeimoje kugelio profesionalas yra mama. Mano firminis – su kiaulių liežuviais, bet man patinka eksperimentuoti 🙂

Kugelis su grybais

Puikus patiekalas norint sunaudoti konservuotų (be acto) ar šaldytų grybų atsargas. Žinoma taip pat tinka švieži grybai sezono metu. Receptą rasite čia.
Kugelis su grybais

Kugelis su kiaulių liežuviais

Lietuviškas ir labai gurmaniškas patiekalas. Receptas dalyvavęs “Beatos virtuvė” laidoje. Virti liežuviai sudėti į bulvių tarkę dar papildomai išsitroškina joje ir tampa minkšti kaip debesėliai.  Keiskite kiaulių liežuvius jaučių, veršio ar ėriukų ir turėsite vis kitokį patiekalą. Receptą rasite čia.Kugelis su kiaulių liežuviais

Plokštainis su ančių skilveliais

Puikus būdas panaudoti maistingus ir nebrangius paukštienos subproduktus Ančių skilvelius galite keisti vištų. Vietoje skilvelių galite naudoti širdeles. P.S. širdeles troškinkite vieną valandą. Receptą rasite čia.


Plokštainis su antiena

Antiena įprastą plokštainį pakels į naują ir prabangesnį lygį. Receptą rasite čia.

Kugelis su anties taukais ir varške

Purus ir neapsakomai skanus kugelis, kurį išmokau gaminti iš savo šefės kai dirbau restorane. O slaptas kugelio ingrdedientas – varškė!  Receptą rasite čia.

Sekite bulviukose.lt Instagrame

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI