Žuvis ir jūros gėrybės

Kuojų ikrai

Kuojų ikrai

Ikrus nuimkite nuo plėvelės, perplaukite. Normaliai pasūdykite ir palaikykite bent valandą. Perplaukite ir naudokite 🙂 Tikrai faini.

700 g dičkė padovanojusi ikrus:

Kuoja

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Odeta
    2012-04-03 at 07:12

    O jau vaizdelis!!!!! Nerealus!!!! Kaip prabangiausiame restorane!!!!! Aš šiemet, tavęs įkvėpta pasidariau stintų ikrus, iki šiol visada išmesdavau, nes man kepti neskanūs. Dariau kaip Tu, tik dar pyliau aliejaus ir plakiau, tada ikrai burbuliškesni gaunasi:)) Kažkokiame žvejų internetiniame radau, kad taip reikia daryti:))

  • Reply
    Laura
    2012-04-03 at 08:05

    Pasirodo beveik jokių ikrų neverta išmest. Dėl šių rizikavom, aš netgi buvau skeptiškai nusiteikus: “Kuojų ikrai? Baltos žuvies? Valgomi?…Netikiu…netikiu” Pasirodo dar ir kaip valgomi. Aiškų jų skonis ne toks intensyvus kaip lašišinių ir ne toks savitas kaip lydekos, bet tikrai super…švelnūs, neįkyrūs 😉
    Dėk ikrų apdorojimo irgi visa žadu pasidomėti, o tai darau kaip man atrodo reikia…va įdomi idėja dėl aliejaus 😉

  • Reply
    Jurga
    2012-04-03 at 14:47

    laukiu ir aš lydekų ikrų, sakiau bandysiu su jais kažką daryt. baisiai noris išbandyt 🙂
    tik kažkaip, manau, bandysiu ikrus pamarinuot su druska, pipirų grūdeliais ir lauro lapais. gaila, receptų trūksta: nei knygose, nei žurnaluose, nei internete nepastebėjau beveik jokių pasiūlymų, o gaila.. tai bandysiu kažką 🙂
    gal tu turi dar kokių paruošimo būdu, ar girdėjusi? 🙂

  • Reply
    Laura
    2012-04-03 at 17:12

    Jurga, kad neturiu. Mano giminaitė be druskos į lydekos ikrus dar deda maltų pipirų. Ragavau, nepatiko.
    Manau nereikia sukt galvos ir tik paprasčiausiai pasisūdyti. Kas norės, valgant galės ar pipirų užsibarstyti, ar svogūno užsidėti, ar citrinos užsispausti, ar žolelę užsimesti. 😉 Tokia vat mano nuomonė.

  • Reply
    Jurga
    2012-04-04 at 18:43

    super, išbandysiu ir aš tada šiuo metodu 😉

  • Leave a Reply