Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydekos ikrai

Lydekos ikrai

Lydekos ikrus peiliu atskirkite nuo plėvelių. Perplaukite. Rimtai pasūdykite. Po kokio pusvalandžio vėl perplaukite ir dėkite ant sviestu pateptos duonos. Aj, kaip skanu 😉

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2011-10-30 at 20:14

    Laura, žinau šį skonį, senelis dažnai ruošdavo ir vis dar paruošia, kai pagauna lydį 🙂 Super daiktas tie ikrai 🙂

  • Reply
    Laura
    2011-10-30 at 20:42

    Tai va…dabar žiauriai gaila visų per gyvenimą ištrenktų lydekos ikrų (su visais viduriais) į šiukšlinę……

  • Reply
    Mindaugas
    2011-10-31 at 10:43

    Na va 🙂 Pakuždėsiu dar vieną gerą “gurmanišką” receptą, tik būtinai pasidalink savo įspūdžiais, kai jį pagaminsi? 😉
    Į žaliu lydekos ikrus sudėti du kiaušinius, druskos, pipirų ir šaukštą džiuvėsėlių, išmaišyti ir padarius kotlečiukų formas, kepti. Prie šviežios duonos su šiek tiek paraugintais agurkėliais – tikras gėris. Čia mano senelio receptas, to, kuris nuostabiai rūko žuvį 😉

  • Reply
    Laura
    2011-10-31 at 10:56

    Reiks išbandyt 😉

  • Leave a Reply