Daržovės/ Aukso fondas/ Lietuviški patiekalai/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydekos maltinukai su svogūnų garnyru

Lydekos maltinukai su svogūnų garnyru

Maltinukams reikės:

  • Dviejų nedidelių (iki 1 kg) lydekų file
  • ~100 g žalių kiaulienos lašinių
  • 1 kubeliais pjaustyto svogūnaso
  • 2 smulkintų česnako skiltelių
  • Aliejaus kepimui
  • 2 baltos duonos riekių
  • Grietinėlės
  • 1 didelio kiaušinio
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Malto muškato riešuto
  • Miltų

Svogūnų garnyrui:

  • 4 svogūnų
  • Aliejaus kepimui
  • Balzaminio acto šlakelis
  • Druskos
  • Kaparėlių

Gaminimo eiga:

Duonos riekeles užmerkite grietinėlėje. Lydekos file sumalkite kartu su lašiniais ir išmirkusiomis duonos riekelėmis.

Svogūną kepkite su aliejumi kol suminkštės, sudėkite česnaką ir pakepkite dar kelias minutes.

Lydekos masę sumaišykite su kepinto svogūno mase, kiaušiniu, prieskoniais. Jei masė per kieta, įpilkite dar grietinėlės.

Suformuokite maltinukus, pavoliokite miltuose ir kepkite su aliejumi. Galima iš karto valgyti, o galima dar ir patroškinti  su daržovėmis.

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite su aliejumi ant lėtos ugnies kol suminkštės. Įpilkite šlakelį balzamiko acto ir dar pakepkite, kol nugaruos. Įberkite druskos, kaparėlių, išmaišykite ir patiekite.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Mindaugas
    2011-11-01 at 14:29

    Laba, o kur prekybos centre buna tie kapareliai?? Jie konservuoti??

  • Reply
    Laura
    2011-11-01 at 15:35

    Taip, konservuoti. Būna prie konservuotų daržovių (pomidorų, kukurūzų, česnakų ir pan.) arba prie alyvuogių.

  • Leave a Reply