Reikės:
- 1/2 stiklinės sviesto
- 1/2 stiklinės rudojo cukraus
- 1/2 stiklinės pieno
- 100 g juodojo šokolado
- 1/2 stiklinės kreminio žemės riešutų sviesto
- Pusketvirtos stiklinės avižinių dribsnių
Gaminimo eiga:
Sviestą, cukrų, pieną, susmulkintą šokoladą ir avižinius dribsnius sudėkite į puodą. Maišydami kaitinkite, kol užvirs.
Kai masė pradės burbuliuoti, puodą nukelkite nuo viryklės ir įmaišykite žemės riešutų sviestą.
Ant popieriumi išklotos skardelės šaukštu dėliokite norimo dydžio sausainius ir įdėkite į šaldytuvą sustingti. Jei nenorite terliotis, darykite kaip aš: formelę išklokite kepimo popieriumi arba maistine plėvele, supilkite sausainių masę ir atvėsinkite šaldytuve. Beliks susipjaustyti.
P.S. Puikūs sausainiai, bet dar mažinčiau cukraus kiekį ir, kad sausainiai būtų kietesni pilčiau, mažiau arba iš viso nepilčiau pieno.
No Comments