Reikės:
- Bulvių
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, Šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Sumac (žagrenio)
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Nuskustas, nuplautas bulves supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite jas aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Sustatykite skilteles ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol pradės gražiai skrusti. Bulves ištraukite, pabarstykite maltu žagreniu, pašlakstykite citrinos sultimis ir įdėkite kept dar keletui minučių.
Rekomenduoju valgyti su jogurtiniu padažu 😉
5 Comments
odeta
2013-04-11 at 13:45Be reikalo, Tu taip baisiai apie Afriką. Be to Marokas – arabija:)) Juodoji afrika už jų. O ten labai sena kultūra, turinti prancūziško aromato. Man kelionė po Maroką labai patiko…maistas skanus, prieskoniai fantastiški, aliejai, ypač argano, kuris puikiai tinka tiek maistui tiek kūnui ir veidui:) Rekonduočiau nuvykti į šią šalį, ne į Egiptą, Tunisą, bet pradėti nuo Maroko…Jeigu kalbame apie Afrikos žemyną:) Na, o jeigu tikros arabijos norėtųsi, tai jau tada pradėk nuo Libano ar JAE, o po to gilyn ir stipryn:)))
odeta
2013-04-11 at 13:48Beje, ten galima keliauti ir be agentūrų…saugu ir pigu:) Mes iš Ispanijos su Rynair bilietuką nusipirkome už 12Eur, bet su visais mokesčiais gavosi apie 60 Lt žmogui. Tik ten alkoholio nėra, o viešbutyje kainos kosminės:))
Laura
2013-04-11 at 16:09Gal ir be reikalo, gal dar nepribrendau…į Egiptą nevažiuočiau turbūt net jei primokėtų. Kalbant apie arabiją irgi, nei klimatas, nei kultūra…nu niekas nevilioja. Čia tau kaip su makaronais man su šalimis…mėgsti arba ne 😉
Dainius Kinderis
2013-04-13 at 11:20Kadangi žagrenis dar nesibaigė, tai perskaitę bulvyčių receptą patys tokių pasidarėme. Ačiū, linkėjimai.
Laura
2013-04-13 at 20:30Dainiau, smagu, kad patiko 😉