Daržovės

Orkaitėje keptos bulvytės su žagreniu

Orkaitėje keptos bulvytės su žagreniu - bulviukose.lt

Reikės:

  • Bulvių
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Sumac (žagrenio)
  • Citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Nuskustas, nuplautas bulves supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite jas aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Sustatykite skilteles ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol pradės gražiai skrusti. Bulves ištraukite, pabarstykite maltu žagreniu, pašlakstykite citrinos sultimis ir įdėkite kept dar keletui minučių.

Rekomenduoju valgyti su jogurtiniu padažu 😉

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    odeta
    2013-04-11 at 13:45

    Be reikalo, Tu taip baisiai apie Afriką. Be to Marokas – arabija:)) Juodoji afrika už jų. O ten labai sena kultūra, turinti prancūziško aromato. Man kelionė po Maroką labai patiko…maistas skanus, prieskoniai fantastiški, aliejai, ypač argano, kuris puikiai tinka tiek maistui tiek kūnui ir veidui:) Rekonduočiau nuvykti į šią šalį, ne į Egiptą, Tunisą, bet pradėti nuo Maroko…Jeigu kalbame apie Afrikos žemyną:) Na, o jeigu tikros arabijos norėtųsi, tai jau tada pradėk nuo Libano ar JAE, o po to gilyn ir stipryn:)))

  • Reply
    odeta
    2013-04-11 at 13:48

    Beje, ten galima keliauti ir be agentūrų…saugu ir pigu:) Mes iš Ispanijos su Rynair bilietuką nusipirkome už 12Eur, bet su visais mokesčiais gavosi apie 60 Lt žmogui. Tik ten alkoholio nėra, o viešbutyje kainos kosminės:))

  • Reply
    Laura
    2013-04-11 at 16:09

    Gal ir be reikalo, gal dar nepribrendau…į Egiptą nevažiuočiau turbūt net jei primokėtų. Kalbant apie arabiją irgi, nei klimatas, nei kultūra…nu niekas nevilioja. Čia tau kaip su makaronais man su šalimis…mėgsti arba ne 😉

  • Reply
    Dainius Kinderis
    2013-04-13 at 11:20

    Kadangi žagrenis dar nesibaigė, tai perskaitę bulvyčių receptą patys tokių pasidarėme. Ačiū, linkėjimai.

  • Reply
    Laura
    2013-04-13 at 20:30

    Dainiau, smagu, kad patiko 😉

  • Leave a Reply