Picos tešlai reikės:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis cukraus
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- apie 240 g kvietinių baltų miltų
- 50 g manų kruopų
- 1,5 šaukštelis sausų mielių
Pagrindui:
- Gabaliukas kietojo sūrio
- 3 mėlynieji svogūnų
- Alyvuogių aliejaus kepimui
- 3 skiltelės česnako
- 12 ančiuvių filė
- Žalių alyvuogių (iš tikrųjų reikėjo juodų, bet neturėjau. Mano turėtos žalios buvo neaitraus skonio, tai visai gerai tiko)
- Džiovinto raudonėlio
Gaminimo eiga:
Tešlą išminkiau ir pakildinau duonkepėje.
Aliejumi pateptoje formoje suformuokite picos padą. Pabarstykite tarkuotu sūriu. Sudėkite pusžiedžiais pjaustytus ir su aliejumi pakepintus svogūnus, griežinėliais pjaustytus česnakus, pasmulkintus ančiuvius ir alyvuoges. Pabarstykite džiovintu raudonėliu, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.
No Comments