Picos tešlai reikės:
- 150 ml vandens
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio cukraus
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- apie 240 g kvietinių baltų miltų
- 50 g manų kruopų
- 1,5 šaukštelio sausų mielių
Pagrindui:
- Kelių šaukštų saldžios uogienės arba džemo. Aš naudojau persikų.
- Poro gabaliuko
- Juodųjų alyvuogių saujelės
- Gorgonzolos sūrio gabaliuko
Gaminimo eiga:
Tešlą išminkiau ir pakildinau duonkepėje.
Aliejumi pateptoje formoje suformuokite picos padą. Patepkite jį uogiene. Pabarstykite griežinėliais pjaustytu poru ir alyvuogėmis.
Kepkite iki 200° C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kept, užberkite gabaliukais smulkintą sūrį.
P. S. Skani ir šilta ir šalta. Mėgstantiems derinius saldu-sūru, pica tikrai patiks 😉
No Comments