Daržovės/ Mėsa

Raudonasis karis su vištiena ir baklažanais

Raudonasis karis su vištiena ir baklažanais

Reikės:

  • Aliejaus kepimui
  • 1,5 šaukšto raudonojo kario pastos
  • 250 g vištienos krūtinėlės arba šlaunelių mėsos (pjaustytos kubeliais)
  • 150 ml kokosų pieno
  • 100 ml vištienos sultinio
  • 1 nedidelio baklažano
  • 0,5 geltonos paprikos
  • 1,5 šaukšto žuvų padažo
  • 12 g palmių arba rudojo cukraus
  • 3 laimo lapų (naudojau džiovintus)
  • Kalendros lapelių

Gaminimo eiga:

Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apibarstykite juos druska ir palaikykite valandą laiko. Nuplaukite vandeniu, nusausinkite ir iškepkite keptuvėje su aliejumi.

Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite kario pastą ir kepkite maišydami kelias minutes. Sudėkite vištieną, kvadratėliais pjaustytą papriką ir kepkite maišydami  3 – 4 minutes. Supilkite kokosų pieną, vištienos sultinį, žuvų padažą, cukrų, laimų lapus ir virkite maišydami 3 – 4 minutes. Baigiant virt sudėkite pasmulkintus baklažanus. Pavirkite maišydami dar 5 minutes.

Patiekite su ryžiais ir kalendra.

Vištienos karis su baklažanaisTailandietiškas karis su vištiena ir baklažanais

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply