Reikės:
- Skrudintos baltos duonos
- Šparagų
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Virtų kiaušinių marškinėliuose (kaip išsivirti galima rasti čia)
- Skrudintos karšto rūkymo šoninės
Hollandaise padažui:
- 2 kiaušinių trynių
- 1 šaukšto vandens
- 100 g sviesto
- Šlakelio citrinų sulčių
- Druskos
Gaminimo eiga:
Padažui trynius išplakite su vandeniu ir karštoj vandens vonelėj (karštas vanduo neturi siekti indo, kuriame plakate trynius dugno, nes kitaip padažui bus amen) plakite, kol sutirštės. Pamažu pilkite lydytą sviestą ir vis plakite, kol supilsite visą. Paskaninkite padažą druska ir citrinos sultimis.
Šparagus nuplaukite, nuvalykite ir trumpai apkepkite su alyvuogių aliejumi. Baigiant kepti, pabarstykite druska ir pipirais.
6 Comments
Forelle
2011-05-26 at 08:28Ir kaip tu netingi tiek gaminti? Aš pagalvojau apie olandišką padažą, kaip tiktų ir būtų skanu, bet ir vėl aptingau, per daug darbo 🙂
Laura
2011-05-26 at 13:43Kai mane azartas pagauna, tai iš paskutiniųjų gaminu 😀 Liko dar viena porcija…naktipiečiams šiandien ir bus viskas.
Forelle
2011-05-26 at 17:01Tau gerai, o aš dieną ne namie, o grįžus vakare jau nieko nenoriu. Ryt pasidariau laisvą, tai jau tikrai visus sugaminsiu 🙂
Laura
2011-05-26 at 18:56Lauksiu 😉
Erika
2011-05-26 at 19:28O baltų šparagų nebandėt? Žalius dariau praeitą savaitę, šiandien nusipirkau baltų, vis dar googlinu recepto, niekaip neišsirenku:)
Laura
2011-05-29 at 20:53Negavom baltų, tai likau nebandžius…gal kada kitą kartą 😉