Žuvis ir jūros gėrybės

Sūdyta lydeka

Sūdyta lydeka

Puiku! Mėsa gavosi panaši į ešerio – neminkšta, nes lydekoje mažai riebalų, bet labai skaniai kramtoma. Lydeką išfiliavau, odos nenulupau. Sūdžiau keturiais būdais. Gausiai pabarsčiau druska, trupučiu cukraus, dėjau priedus ir palaikiau parą laiko (per tą laiką vieną karta apverčiau). Žiūrėkite iš kairės į dešinę.

1. Su prieskonine druska ir trupučiu cukraus. Skaniausias variantas.

2. Su druska ir trupučiu cukraus. Prašėsi mėlyno svogūno. Irgi neblogai.

3. Su druska, trupučiu cukraus, lauro lapu ir maltais juodaisiais pipirais. Labai skanu.

4. Su druska, trupučiu cukraus ir Vorčesterio padažu. Su duona netiko visiškai …agurkas ir sezamas reikalą pagerino 😉

Degustacinė sūdyto ešerio ir lydekos lėkštė svečiams:

Sūdyta lydeka

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Odeta
    2012-06-11 at 08:47

    Įsitraukiu į atmintinę:) Kartais vyras nustebina lydeka, bus naujas variantas…ypač įsiklausius į tavo pastabas

  • Reply
    Jurga
    2012-06-11 at 17:07

    wau, kaip smagu rasti tokį įrašą! labai džiugu, kad išbandėt įvairius variantus 🙂
    nujaučiu, kad petražolės tinka, gal ir česnakas visai tiktų..
    o aš šį savaitgalį bandžiau sūdyti šviežio karoso file bei lyno. nžn, man kažkaip labiausiai patiko pirmasis bandymas-lydeka, o lynas apskritai toks paraudęs išliko ir mėsytė sudėtingai atsiskiria nuo odos, truputuką per stangri. karosas, panašiai kaip ir lydeka, pasižymi lengva mėsyte, o ir skonis nėra kažkuo įkyrus ar pan.

  • Reply
    Laura
    2012-06-12 at 08:04

    Jurga, tikrai taip…ir česnakas, ir petražolės, ir krapai manau puikiai tiktų 🙂
    Kaip smagu, kai yra bendraminčių !

  • Reply
    Jurga
    2012-06-13 at 16:19

    lyg tyčia dar pagalvojau, ką su sūdyta žuvimi dar darote (sumuštinukus ir pan. užkandą)..
    ir še tau-papildytas įrašas:)
    suintrigavo-o kas ten tokio su agurko griežinėliu? apibarstyta sezamu agurko laivelis su sūdyta žuvim?

  • Reply
    Laura
    2012-06-13 at 16:59

    Ant agurko, sūdyta lydeka su vorčesterio padažu (4 sūdymo būdas). Jau buvau nurašiusi šį sūdymo būdą, nes su duona buvo neskanu, bet su agurku ir sezamu labai tiko 😉

  • Leave a Reply