Trikertė žvaginė skonio neypatingai kuo nors išsiskiriančio, bet laaabai graži žolytė 😉 Naudokite jaunus lapelius.
Sumuštiniams, užkandėlėms, salotoms:
Trikertė žvaginė skonio neypatingai kuo nors išsiskiriančio, bet laaabai graži žolytė 😉 Naudokite jaunus lapelius.
Sumuštiniams, užkandėlėms, salotoms:
5 Comments
Odeta
2012-04-24 at 18:11Pavadinimas užmušantis:))))) O ji laukinė ar vazoninė? O ką ji gero daro? O ką ja skaninti geriausia? Oi, prašau daug daug info:)
Laura
2012-04-24 at 19:50Aš ją nuo vaikystės žinau, nes kaime augdavo kieme ir pakelėse 🙂 Pati tikriausia laukinukė. Įmesk pavadinimą į google vaizdus ir manau turėtum prisiminti, kad kažkur ją mačius 😉
Gero ji daro daug…knygoje rašo, kad stabdo kraujavimą ir turi daug kalio, todėl labai tinka širdininkams. Lapuose daug vitamino C. Tinka, salotoms, sriuboms, sėklos – kaip prieskonis, tik jų nesu pati dar ragavusi.
Man ji labiau dekoratyvinis elementas, nes skonis nėra itin išraiškingas.
Evelina
2012-04-25 at 07:36Dar trikertės žvaginės arbatą geria nuo pūslės uždegimo, išbandyta. 🙂
Dalia, Septyni virtieniai
2012-04-27 at 08:13Kai išpuolu į kiemą žolių pasirinkti salotoms, šitos dažniausiai neimu, nes labai smulkūs lapeliai, o griebti kuokštais neišeina, kol saują surinkčiau, ir pražilčiau gal. Bet labai puiki idėja jos pasirinkti dekoravimui.
Dėl pavadinimo jau seniau esu galvojus, kažkokia nesąmonė – žolė absoliuč kasdieninė, o pavadinimas knyginis. Turėtų būti koks nors normalus liaudiškas. Pvz rusiškai vadinasi piemenėlio kuprine, nes sėklas augina tokiuose trikampiukuose.
Laura
2012-04-27 at 14:08Pas mane knygoje rašo, kad liaudiškas pavadinimas yra “piemens tarbelė” 😉
Užtai, kad trikampiukuose augina sėklas, turbūt todėl ir trikertė, o žvaginė….gal žvanga? 🙂