Būna rytų, kai atsikeli po labai linksmo vakarėlio ir randi atidarytą pusiau išgertą putojančio vyno arba šampano butelį 🙂 Gelbėjam!
Vištiena užpyliau putojančiu vynu ir palikau mirkti kelias valandas. Paskui išėmus gerai nusausinau, apkepiau keptuvėje su aliejumi, pabarsčiau druska, sudėjau į formelę, ant viršaus užmečiau po keletą šalavijo lapelių ir viską užpyliau nuo kepimo likusiais riebalais. Dėjau į orkaitę ir kepiau kol iškeps.
Garnyrui išviriau polentą ir sumaišiau su špinatais (pakepinau su sviestu svogūną, paskui dėjau smulkinto česnako skiltelę ir dar kiek pakepinus sumečiau pasmulkintus špinatų lapus. Įbėriau šiek tiek druskos ir pakaitinau kol špinatai suvys).
Pomidorus dariau taip, tik neįdariau, o visą įdaro masę uždėjau ant viršaus ir apkepiau orkaitėje (kartu su bebaiginėjančia kepti vištiena).
Vakarienė gavosi puiki. Viskas tarpusavyje labai derėjo.
No Comments