Tai senas rusų sentikių pasninko patiekalas. Receptą į Lietuvą atsivežė mano protėviai XVII a. II pusėje – XVIII a., vengdami caro represijų. Tėčio prisiminimų iš vaikystės vedini bene trečią kartą bandome juos gaminti ir vis arčiau tikslo 😉
Reikės:
- Miltingų bulvių
- Druskos
- Bulvių krakmolo
Įdarui:
- Kadangi tai pasninko valgis, tinka įvairios kepintos daržovės, virtos kruopos su kepintomis daržovėmis, virtos pupos su kepintais svogūnais ir panašiai.
Gaminimo eiga:
Bulves išvirkite su lupynomis. Dar šiltoms, nulupkite odeles, sudėkite šiltas bulves į grūstuvę, pagardinkite druska ir sugrūskite. Grūskite ilgai, kol pradės darytis tąsios.
Tešlos duoklė vaikams.
Iš tešlos suformuokite volelį.
Volelį peiliu padalinkite į lygias dalis.
Kiekvieną gabaliuką iškočiokite kočėlu taip, kad gautųsi apskritimas. Į vieną apskritimo pusę dėkite įdarą.
Uždenkite įdarą kita apskritimo puse ir užspauskite pirštais kraštelius.
O dabar pats įdomumas. Kepti bulbiešnikus reikia ant įkaitinto pečiaus paviršiaus.
Kai apskrus viena bulbiešniko pusė, apverskite ir kepkite, kol apskrus kita pusė.
Iškepusius bulbiešnikus patepkite su gaidžio plunksna pamirkyta šaltai spaustame aliejuje. Pas mus šeimoje yra negalinčių gyventi be mėsos, tad dalį bulbiešnikų darėme su maltos ir pakepintos kiaulienos ir keptų svogūnų įdarų. Be abejo prie jų priklausė ir spirgučių padažas, ir grietinė 😉
Komentarų nėra