Grybai/ Lietuviški patiekalai

Rauginti gudukai (vokietukai, kalpokai)

Rauginti gudukai vokietukai kalpokai

Rauginti gudukai (vokietukai, kalpokai) – sveikas ir natūralus konservavimo būdas. Labai, labai senai esu raugusi grybus, bet neatsimenu nei kokius, nei kaip, tad pakartoti remiantis patikimu šaltiniu Ievos Šidlaitės knyga “Natūralus rauginimas” buvo labai malonu ir saugu 🙂

Rauginti gudukai:

  • Gudukų
  • Kelių česnako skiltelių
  • Kelių lauro lapų
  • Pipirų grūdeliais
  • Druskos (30 – 35 g 1 kg virtų grybų)
  • Jei turite namuose sodą ar medžių, į rauginį galite įdėti vyšnių, serbentu, ąžuolų arba krienų lapų

Gaminimo eiga:

Gudukus nuplaukite, didesnus pasmulkinkite. Dėkite į lengvai pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite apie 10 minučių. Kol grybai virs nepabėkite iš virtuvės, nes labai kils putos, kurias reiks nugraibyti!

Apvirtus gudukus nukoškite, perplaukite šaltu vandenu.

Gudukus susluoksniuokite rauginimo inde su druska ir prieskoniais. Paskutinis sluoksnis turi būti druskos ir lapų jei naudojate. Gerai paslėkite. Jei po poros valandų neatsiras skysčio, kuris turi apsemti grybus, pasidarykite sūdyto vandens (1 l vandens – 30 g druskos) ir užpilkite grybus.

Rauginkite gudukus kambario temperatūroje kelias paras. Man išrūgo per tris dienas. Turi atsirasti maloni rūgštelė. Išrūgusius grybus laikykite šaldytuve. Grybai visada turi būti apsemti skysčiu!

Rauginti gudukai (vokietukai, kalpokai) labai skanu su grietine ir smulkintu svogūnu 🙂
Užsukite pas Ievą į svečius.
Daugiau grybų receptų.
Rauginti virti grybai
Rauginti grybai - receptas

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI