Mėsa/ Subproduktai

Avienos receptai

Avienos receptai Keptas ėriukos kumpis

Avienos receptai pasižymi ne tik išskirtinumu gamyboje, skoniu, bet tai ir puikus būdas praturtinti savo mitybą vertingomis maistinėmis medžiagomis. Aviena arba šiais laikais dažniau valgoma ėriena  – maistingas ir universalus mėsos produktas, kurio sudėtyje gausu baltymų, geležies, cinko ir vitaminų B12 ir B6. Be to, avienos riebaluose yra mažiau sočiųjų riebalų nei jautienos ar kiaulienos, o tai daro ją sveikesniu pasirinkimu.

Ėrienos mėsa gali būti naudojama įvairiuose receptuose, nuo troškinių ir kepsnių iki kotletų ir mėsainių. Ji puikiai dera su įvairiais ingredientais, tokiais kaip daržovės, prieskoniai ir žolelės, todėl kiekvienas gali rasti sau patinkantį patiekalą. Be ėrienos negalime įsivaizduoti tokių tradicinių patiekalų kaip plovas, kebabai, moussaka, korma. Ji valgoma visame pasaulyje, nes šis nereiklus gyvūnas gali augti ir skurdžiausiomis klimatinėmis sąlygomis.

Šiame įraše sudėti ne tik avienos receptai, bet ir subproduktų, pradedant lengvais ir greitais patiekalais, kuriuos galėsite pagaminti per kelias minutes, ir baigiant sudėtingesniais patiekalais, skirtais ypatingoms progoms. Tikiuosi, kad šie receptai jus įkvėps išbandyti naujus ėrienos patiekalus ir atrasti šios skanios ir maistingos mėsos skonį.

Moussaka su ėriena

Fantastiškas apkepas kilęs iš Graikijos. Labai panašu į itališką lazaniją, tiek vietoje lazanijos lakštų dedami baklažanai. Receptą rasite čia.Moussaka su ėriena

Ėrienos troškinys užkeptas sausainiais

Ėrienos troškinys užkeptas sausainiais – vienas skaniausių troškinių, o dar tie sviestiniai, riebūs, trapūs sausainiai primirkę troškinio sulčių…. Receptą rasite čia.
Ėrienos troškinys su rozmarinų sausainiais

Keptas ėriuko kumpis “a la mojito”

Keptas ėriuko kumpis “a la mojito”. Toks mandras pavadinimas todėl, kad pagrindiniai marinavimo produktai laimas ir mėta yra sudedamosios kokteilio Mojito dalys. Laimas suminkština mėsą, o mėta senai žinoma kaip puiki avienos, ėrienos kompanijonė pridedanti gaivos ir sušvelninanti specifinį mėsos skonį. Receptą rasite čia.
Keptas ėriukos kumpis

Graikiškas ėrienos plovas su jogurtu

Skaniausias ir dažniausiai gaminamas plovas mano virtuvėje. Receptą rasite čia.
Graikiškas ėrienos plovas su jogurtu

Virti ėriukų liežuviai su remoulade padažu

Užkandis vertas medalio, o jei liežuvių kategorijoje reikėtų rinkti geriausią liežuvį, oskarą duočiau ėriukų liežuvėliams. Minkšti, aksominiai ėriukų liežuvėliai su traškia skrudinta duona ir gaiviu daržovių remoulade padažu…suvalgius norisi atsukti laiką atgal ir vėl kartoti. Receptą rasite čia.
Ėrienos liežuviai su padažu - bulviukose.lt

Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis

Paprastas, nesunkiai pagaminamas, naminis troškinukas. Receptą rasite čia.
Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis

Pyragas su ėriena ir bulvėmis Sa Panada

Minimas tiek romėnų, tiek italų laikais. Paruošimas ir ingredientai kaip įprasta priklausomai nuo vietovės gali skirtis, ėrieną pakeisti aviena, kiauliena, sūris. Taip pat gaminami nedideli porcijiniai pyragėliai. Dažniausiai būdavo ruošiami per festivalius ir šventes.Receptą rasite čia.
Pyragas su ėriena ir bulvėmis

Ėrienos inkstai su žirniais ir mėtomis

Skanus, pikantiškas patiekalas iš virtuvės šefo Cris Cosentino knygos “Offal Good”.Receptą rasite čia.
Ėrienos inkstų receptas - bulviukose.lt

Ėrienos troškinys su svogūnais

Mėlynuoju kopūstu, perlinėmis kruopomis ir Kalėdiniais prieskoniais. Receptą rasite čia.
Ėrienos troškinys su svogūnais

Keptos ėriuko sėklidės, širdis, smegenys ir inkstai

Tikra puota subroduktų mėgėjams. Receptą rasite čia.
Kepti ėriuko subproduktai

Ėriena kepta popieriuje

su citrininėmis bulvytėmis – nuostabus receptas iš vienos mėgiamiausių receptų knygų “Vefa’s Kitchen”. Receptą rasite čia.
Ėriena kepta popieriuje

Ėrienos šonkauliukai su pupelėmis

Šildantis troškinys jaukiems vakarams. Receptą rasite čia.
Ėrienos šonkauliukai su pupelėmis

Ėriuko inkstai su ančiuvių ir rozmarinų sviestu

Pikantiški ėriukų inkstų iešmeliai. Receptą rasite čia.
Ėriuko inkstai su ančiuvių sviestu - bulviukose.lt

Ėrienos kepsniukai su bulvių koše ir mėtomis

Restorano vertas patiekalas. Receptą rasite čia.
Ėrienos kepsniukai su bulvių koše ir mėtomis

Keptas ėriuko kaklas

Nėra tokia populiari skerdienos dalis kaip nugarinė su kauliuku arba kumpis, tačiau, kas perka visą ėriuką – gaus ir šią dalį. Ėriuko kaklą galima virti, o sultinį naudoti sriuboms, nukaulintą mėsą lietinių, žemaičių įdarams ar tiesiog valgyti su padažais. Rekomenduočiau chimichurri, pesto su mėtomis arba jogurtinį padažus. Taip pat kaklą galima apkepus troškinti su daržovėmis kol mėsa pradės kristi nuo kaulo arba kepti. Marinavau pagal britų šefo Rick Stein receptą. Šiuo marinatu galite drąsiai marinuoti visas ėrienos skerdienos dalis. Receptą rasite čia.
Keptas ėriuko kaklas

Škotiškas Hagis

Nacionalinis Škotijos patiekalas. Tai avies subroduktų, svogūnų ir kruopų mišinys prikimštas į avies skrandį ir ilgai verdamas vandenyje. Tradiciškai Hagis patiekiamas su bulvių koše, ropių tyre ir žinome taurele viskio 🙂 Receptą rasite čia.
Škotiškas Hagis

Manti su ėriena

Koldūnų rūšis, populiari daugelyje tiurkų virtuvių, taip pat Pietų Kaukazo ir Balkanų, Vidurinės Azijos, Afganistano ir Kinijos musulmonų, Graikijos virtuvėse. Manti taip pat gaminami Rusijoje ir kitose posovietinėse šalyse, kur patiekalas išplito iš Vidurinės Azijos šalių. Darbo daug, bet taip skanu! TAIP SKANU!!! Receptą rasite čia.
Manti su ėriena

Keptas ėriuko kumpis su pupelėmis ir citrinomis

Spalvingas, nuostabaus skonio patiekalas su pikantiškomis citrinomis. Receptą rasite čia.
Keptas-ėriuko-kumpis-su-ankštiniais-ir-citrinomis

Avienos receptai išsiskiria savo:

  • Sodriu skoniu – ėriukai pasižymi ryškiu, mėsingu skoniu, kurio neturi kitos mėsos rūšys. Šis skonis puikiai dera su įvairiomis prieskoniais ir žolelėmis, todėl galima sukurti begalę skirtingų skonių derinių.
  • Universalumu mėsa gali būti naudojamasįvairiuose patiekaluose, nuo troškinių ir kepsnių iki kotletų ir mėsainių. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
  • Maistingumuėriena vinėlis yra puikus baltymų, geležies, cinko ir vitaminų B12 ir B6 šaltinis. Be to, avienos riebaluose yra mažiau sočiųjų riebalų nei jautienos ar kiaulienos, o tai daro ją sveikesniu pasirinkimu.

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI