Avienos receptai pasižymi ne tik išskirtinumu gamyboje, skoniu, bet tai ir puikus būdas praturtinti savo mitybą vertingomis maistinėmis medžiagomis. Aviena arba šiais laikais dažniau valgoma ėriena – maistingas ir universalus mėsos produktas, kurio sudėtyje gausu baltymų, geležies, cinko ir vitaminų B12 ir B6. Be to, avienos riebaluose yra mažiau sočiųjų riebalų nei jautienos ar kiaulienos, o tai daro ją sveikesniu pasirinkimu.
Ėrienos mėsa gali būti naudojama įvairiuose receptuose, nuo troškinių ir kepsnių iki kotletų ir mėsainių. Ji puikiai dera su įvairiais ingredientais, tokiais kaip daržovės, prieskoniai ir žolelės, todėl kiekvienas gali rasti sau patinkantį patiekalą. Be ėrienos negalime įsivaizduoti tokių tradicinių patiekalų kaip plovas, kebabai, moussaka, korma. Ji valgoma visame pasaulyje, nes šis nereiklus gyvūnas gali augti ir skurdžiausiomis klimatinėmis sąlygomis.
Šiame įraše sudėti ne tik avienos receptai, bet ir subproduktų, pradedant lengvais ir greitais patiekalais, kuriuos galėsite pagaminti per kelias minutes, ir baigiant sudėtingesniais patiekalais, skirtais ypatingoms progoms. Tikiuosi, kad šie receptai jus įkvėps išbandyti naujus ėrienos patiekalus ir atrasti šios skanios ir maistingos mėsos skonį.
Moussaka su ėriena
Fantastiškas apkepas kilęs iš Graikijos. Labai panašu į itališką lazaniją, tiek vietoje lazanijos lakštų dedami baklažanai. Receptą rasite čia.
Ėrienos troškinys užkeptas sausainiais
Ėrienos troškinys užkeptas sausainiais – vienas skaniausių troškinių, o dar tie sviestiniai, riebūs, trapūs sausainiai primirkę troškinio sulčių…. Receptą rasite čia.
Keptas ėriuko kumpis “a la mojito”
Keptas ėriuko kumpis “a la mojito”. Toks mandras pavadinimas todėl, kad pagrindiniai marinavimo produktai laimas ir mėta yra sudedamosios kokteilio Mojito dalys. Laimas suminkština mėsą, o mėta senai žinoma kaip puiki avienos, ėrienos kompanijonė pridedanti gaivos ir sušvelninanti specifinį mėsos skonį. Receptą rasite čia.
Graikiškas ėrienos plovas su jogurtu
Skaniausias ir dažniausiai gaminamas plovas mano virtuvėje. Receptą rasite čia.
Virti ėriukų liežuviai su remoulade padažu
Užkandis vertas medalio, o jei liežuvių kategorijoje reikėtų rinkti geriausią liežuvį, oskarą duočiau ėriukų liežuvėliams. Minkšti, aksominiai ėriukų liežuvėliai su traškia skrudinta duona ir gaiviu daržovių remoulade padažu…suvalgius norisi atsukti laiką atgal ir vėl kartoti. Receptą rasite čia.
Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis
Paprastas, nesunkiai pagaminamas, naminis troškinukas. Receptą rasite čia.
Pyragas su ėriena ir bulvėmis Sa Panada
Minimas tiek romėnų, tiek italų laikais. Paruošimas ir ingredientai kaip įprasta priklausomai nuo vietovės gali skirtis, ėrieną pakeisti aviena, kiauliena, sūris. Taip pat gaminami nedideli porcijiniai pyragėliai. Dažniausiai būdavo ruošiami per festivalius ir šventes.Receptą rasite čia.
Ėrienos inkstai su žirniais ir mėtomis
Skanus, pikantiškas patiekalas iš virtuvės šefo Cris Cosentino knygos “Offal Good”.Receptą rasite čia.
Ėrienos troškinys su svogūnais
Mėlynuoju kopūstu, perlinėmis kruopomis ir Kalėdiniais prieskoniais. Receptą rasite čia.
Keptos ėriuko sėklidės, širdis, smegenys ir inkstai
Tikra puota subroduktų mėgėjams. Receptą rasite čia.
Ėriena kepta popieriuje
su citrininėmis bulvytėmis – nuostabus receptas iš vienos mėgiamiausių receptų knygų “Vefa’s Kitchen”. Receptą rasite čia.
Ėrienos šonkauliukai su pupelėmis
Šildantis troškinys jaukiems vakarams. Receptą rasite čia.
Ėriuko inkstai su ančiuvių ir rozmarinų sviestu
Pikantiški ėriukų inkstų iešmeliai. Receptą rasite čia.
Ėrienos kepsniukai su bulvių koše ir mėtomis
Restorano vertas patiekalas. Receptą rasite čia.
Keptas ėriuko kaklas
Nėra tokia populiari skerdienos dalis kaip nugarinė su kauliuku arba kumpis, tačiau, kas perka visą ėriuką – gaus ir šią dalį. Ėriuko kaklą galima virti, o sultinį naudoti sriuboms, nukaulintą mėsą lietinių, žemaičių įdarams ar tiesiog valgyti su padažais. Rekomenduočiau chimichurri, pesto su mėtomis arba jogurtinį padažus. Taip pat kaklą galima apkepus troškinti su daržovėmis kol mėsa pradės kristi nuo kaulo arba kepti. Marinavau pagal britų šefo Rick Stein receptą. Šiuo marinatu galite drąsiai marinuoti visas ėrienos skerdienos dalis. Receptą rasite čia.
Škotiškas Hagis
Nacionalinis Škotijos patiekalas. Tai avies subroduktų, svogūnų ir kruopų mišinys prikimštas į avies skrandį ir ilgai verdamas vandenyje. Tradiciškai Hagis patiekiamas su bulvių koše, ropių tyre ir žinome taurele viskio Receptą rasite čia.
Manti su ėriena
Koldūnų rūšis, populiari daugelyje tiurkų virtuvių, taip pat Pietų Kaukazo ir Balkanų, Vidurinės Azijos, Afganistano ir Kinijos musulmonų, Graikijos virtuvėse. Manti taip pat gaminami Rusijoje ir kitose posovietinėse šalyse, kur patiekalas išplito iš Vidurinės Azijos šalių. Darbo daug, bet taip skanu! TAIP SKANU!!! Receptą rasite čia.
Keptas ėriuko kumpis su pupelėmis ir citrinomis
Spalvingas, nuostabaus skonio patiekalas su pikantiškomis citrinomis. Receptą rasite čia.
Avienos receptai išsiskiria savo:
- Sodriu skoniu – ėriukai pasižymi ryškiu, mėsingu skoniu, kurio neturi kitos mėsos rūšys. Šis skonis puikiai dera su įvairiomis prieskoniais ir žolelėmis, todėl galima sukurti begalę skirtingų skonių derinių.
- Universalumu – mėsa gali būti naudojamasįvairiuose patiekaluose, nuo troškinių ir kepsnių iki kotletų ir mėsainių. Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.
- Maistingumu – ėriena vinėlis yra puikus baltymų, geležies, cinko ir vitaminų B12 ir B6 šaltinis. Be to, avienos riebaluose yra mažiau sočiųjų riebalų nei jautienos ar kiaulienos, o tai daro ją sveikesniu pasirinkimu.
Komentarų nėra