Reikės:
- Ėrienos kumpio
- 4 didelės šakelės mėtų
- 1 laimo
- 4 skiltelės česnako
- Drukos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Maltų lauro lapų
Gaminimo eiga:
Jei perkate ką tik papjautą ėriuką, jo mėsą reikia pabrandinti. Rašo, kad reikia brandinti savaitę laiko. Aš brandinau 4 paras, paskui dar dvi paras marinavau.
Ėriuko kumpį įtrinkite druska, pipirais, maltais lauro lapais, smulkintų česnaku. Kumpį apdėkite plonai pjaustytomis laimo riekelėmis ir mėtomis. Palaikykite per naktį arba dvi – kaip aš dariau.
Kepiau iš pradžių 200C temperatūrje ~30 minučių, paskui sumažinau iki 150C.
Fantastika!
(Šaltinis: Odeta)
5 Comments
Odeta
2012-10-03 at 18:01Atrodo tobulai:) Aš jo užsinorėjau vėl. O taviškė dar ir brandinta. Rytoj traukiu iš kameros kumpį ir manau, kad savaitgalį bus pakartota kaip taviškė…pabrandinta. Sultinga buvo?:)
Laura
2012-10-04 at 18:21Sultiiiiiiiinga ir minkšta 🙂
Mindaugas
2012-10-11 at 17:29Jo jo, brandinta geriau 🙂 nors aš manau, ėrienos sugadinti neimanoma 🙂
laima
2013-11-25 at 12:34Tai kiek laiko visgi ėriuką kepti sumazinus iki 150C?
Laura
2013-11-26 at 12:52Laima, kol įbedus pagaliuką į storiausią kumpio vietą, bėgs skaidrios sultys.