Mėsa

Keptas ėriuko kumpis “a la mojito”

Avienos receptai Keptas ėriukos kumpis

Keptas ėriuko kumpis “a la mojito”. Toks mandras pavadinimas todėl, kad pagrindiniai marinavimo produktai laimas ir mėta yra sudedamosios kokteilio Mojito dalys. Laimas suminkština mėsą, o mėta senai žinoma kaip puiki avienos, ėrienos kompanijonė pridedanti gaivos ir sušvelninanti specifinį mėsos skonį.

Keptas ėriuko kumpis:

  • Ėrienos užpakalinis kumpis ( ar tiesiog visa koja)
  • 4 didelės šakelės mėtų
  • 1 laimas
  • 4 skiltelės česnako
  • Druka, šviežiai malti juodieji pipirai
  • Keli lauro lapai

Gaminimo eiga:

Ėriuko kumpį įtrinkite druska, pipirais, smulkintais lauro lapais, smulkintų česnaku. Kumpį apdėkite plonai pjaustytomis laimo riekelėmis ir mėtomis. Apvyniokite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą parai arba dviems, kad pasimarinuotų.

Nuo pasimarinavusio ėriuko nuimkite mėtas, laimus. Kumpį ar koją dėkite skardon, įpilkite 2 stiklines vandens ir kiškite įkaitinton orkaitėn.

Kepkite iš pradžių 200C temperatūrje 30 minučių, paskui sumažinkite kaitrą iki 150C ir kepkite dar apie 1,5 valandos arba kol įbedus į mėsą storiausioje vietoje pagaliuką bėgs skaidrios sultys, o jei turite kulinarinį termometrą bus iš viso tobula. Kepkite kol vidinė temperatūra pasieks 72 – 74C. 

Stebėkite, kad kepimo metu skardoje netrūktų skysčio. Jei išgaruos, įpilkite vandens. Bulves sudėkite likus valandai iki kepimo pabaigos.

Fantastika!

Receptas a.a. Odetos iš Cocina rendez vous.

Jums taip pat gali patikti keptas ėriuko kumpis su ankštiniais ir citrinomis
Sekite bulviukose.lt Instagrame

7 Comments

  • Reply
    Odeta
    2012-10-03 at 18:01

    Atrodo tobulai:) Aš jo užsinorėjau vėl. O taviškė dar ir brandinta. Rytoj traukiu iš kameros kumpį ir manau, kad savaitgalį bus pakartota kaip taviškė…pabrandinta. Sultinga buvo?:)

  • Reply
    Laura
    2012-10-04 at 18:21

    Sultiiiiiiiinga ir minkšta 🙂

  • Reply
    Mindaugas
    2012-10-11 at 17:29

    Jo jo, brandinta geriau 🙂 nors aš manau, ėrienos sugadinti neimanoma 🙂

  • Reply
    laima
    2013-11-25 at 12:34

    Tai kiek laiko visgi ėriuką kepti sumazinus iki 150C?

  • Reply
    Laura
    2013-11-26 at 12:52

    Laima, kol įbedus pagaliuką į storiausią kumpio vietą, bėgs skaidrios sultys.

  • Reply
    Žaneta
    2021-04-29 at 10:29

    O kaip teisingai brandinti?

  • Reply
    Laura
    2021-04-29 at 17:06

    Aš brandinau tiesiog šaldytuve 🙂 O teisingai būtų specialiose brandinimo spintose su tam tikru temperatūriniu ir oro drėgnumo režimu – čia jau aš ne specialistė 🙂

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI