Aukso fondas/ Desertai

Tinginys su rududu

Tinginys su rududu

Tinginys su rududu – tradicinis lietuviškas desertas, pelnęs ne vienos kartos meilę. Sotus ir saldus, jis puikiai tinka tiek kasdieniam desertui, tiek ypatingoms progoms.

Šis tinginys išskirtinis ne tik vyniotinio forma, bet ir gaiviu varškės įdaru.

Rududu – ilgai virtas kondesuotas pienas, suteikia tinginiui nepakartojamą skonį ir spalvą. Saldus ir karamelinis skonis puikiai dera su gaiviu varškės ir jogurto sluoksniu ir sukuria harmoningą skonių derinį.

Tinginys su rududu:

  • 430 g klasikinių sausainių. Jei norėsite paeksperimentuoti, galite rinktis sausainius įvairių skonių.
  • 300 g rududu
  • 100 g sviesto
  • 180 g 9% varškės
  • 80 g graikiško jogurto

Gaminimo eiga:

Varškę sumaišykite su jogurtu. Galite tai padaryti su kokteilinės tipo smulkintuvu arba rankiniu blenderiu.

Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir palikite jį atvėsti.

Rududu išimkite iš šaldytuvo ir palikite, kad atšiltų iki kambario temperatūros.

Sausainius sudėkite į maisto smulkintuvą S formos peiliuku ir smulkinkite iki smulkių trupinių. Jei neturite tokio smulkintuvo tiks ir kokteilinės tipo smulkintuvas arba senas geras mėsos muštukas.

Rududu ir sviestą supilkite į dubenį ir plakimo šluotele išmaišykite iki vientisos masės. Į sviesto ir rududu masę supilkite trupinius. Pradžioj maišykite su šaukštu, pabaigt galite ir rankomis. Turi užsimaišyti vientisa masė.

Ant stalo keliais sluoksniais išklokite maistinę plėvelę. Ant jos sudėkite tinginio masę, išplokite delnais ir pakočiokite kočėlu, kad gautųsi stačiakampio forma. Vietoj maistinės plėvelės galite naudoti kepimo popierių.

Ant tinginio masės tolygiai užtepkite varškės įdarą.

Susukite vyniotinį. Maistinę plėvelę arba kepimo popierių kelkite už kraštelių ir lenkite nuo savęs kartu su tinginiu ir pamažu tampriai sukite, kol susuksite vyniotinį. Per maistinę plėvelę arba popierių tinginį apspauskite, kad tolygiai pasiskirstytų viduje esantis įdaras.

Perdėkite tinginį į lėkštę arba padėkliuką ir įdėkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Geriausia per naktį.

Jei norite puošnaus tinginio, galite aplieti šokoladiniu glajumi ir papuošti smulkintomis pistacijomis ar kitais mėgiamais skrudintais riešutais, šviežiais ar liofilizuotais vaisiais ar uogomis.

Juodojo šokolado glajui užvirkite puode vandenį, įstatykite į puodą dubenėlį, sudėkite į jį 150 g 82% šokolado, 150 g grietinėlės ir kaitinkite maišydami kol masė taps vienalytė, jokiais būdais neužvirkite, nes masė sušoks į guzus. Dubenį išimkite iš puodo, palikite minutei pravėsti. Apliekite glajumi tinginį.

Pieniško šokolado glajui užvirkite puode vandenį, įstatykite į puodą dubenėlį, sudėkite į jį 200 g pieniško šokolado, 130 g grietinėlės ir kaitinkite maišydami kol masė taps vienalytė, jokiais būdais neužvirkite, nes masė sušoks į guzus. Dubenį išimkite iš puodo, palikite minutei pravėsti. Apliekite glajumi tinginį.

Receptas iš 5produktai

Jums taip pat gali būti įdomus Tiramisų triufelių receptas.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI