Aukso fondas/ Kruopos ir grūdai/ Mėsa

Graikiškas ėrienos plovas su jogurtu

Graikiškas ėrienos plovas su jogurtu

Graikiškas ėrienos plovas su jogurtu – skaniausias ir dažniausiai gaminamas plovas mano virtuvėje.

Graikiškas ėrienos plovas su jogurtu:

  • 500 g ėrienos skirtos troškinimui
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštų sviesto
  • 2 stiklinių karšto vandens
  • 1 stiklinės ilgagrūdžių ryžių (naudojau Basmati)
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukšto miltų
  • 2 stiklinių graikiško jogurto
  • 2 šaukštų tirpinto sviesto (naudoju lydytą – ghee)

Gaminimo eiga:

Ėrieną supjaustykite gabaliukais, apkepkite stipriai įkaitintoje sausoje keptuvėje, pagardinkite druska, pipirais, supilkite vandenį, įdėkite 2 šaukštus sviesto, uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies 1 valandą (man greitpuodyje užtruko 30 minučių).

Mėsą sudėkite į kepimo formą. Ant viršaus užberkite perplautus ryžius, supilkite nuo troškinimosi likusį sultinį. Ant mėsos ir ryžių reikia užpilti 2,5 stiklinės skysčio, tad jei sultinio neužteks, galite įpilti vandens. Kepimo formą uždenkite folija ir toliau troškinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Sumaišykite jogurtą, kiaušinį ir miltus. Gauta mase, nuėmus foliją, užpilkite plovą. Palaistykite tirpintu sviestu.  Toliau kepkite, kol viršus gražiai apskrus.

Šaltinis: knyga “Vefa’s kitchen”

Jums taip pat gali patikti šis nuostabus ėrienos troškinys užkeptas nesaldžiais sviestiniais sausainiais.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI