Daržovės/ Kruopos ir grūdai/ Mėsa

Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis

Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis

Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis, svogūnais, morkomis ir paprika. Jums taip pat gali patikti ėrienos troškinio užkepto sviestiniais sausainiais receptas.

Ėrienos troškinys su perlinėmis kruopomis:

  • 500 g ėrienos skirtos troškinimui
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 nedidelių morkų
  • 1 raudonos paprikos
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Džiovintų čiobrelių ir rozmarinų po žiupsnelį
  • 1 stiklinės perlinių kruopų
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Ėrieną supjaustykite gabaliukais ir apkepkite sausoje įkaitintoje keptuvėje.

Daržoves supjaustykite ir atskirai trumpai pakepinkite su sviestu.

Mėsą, daržoves ir perplautas kruopas sudėkite į troškinimui skirtą indą, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinais. Įpilkite vandens tiek, kad mėsa, daržovės ir kruopos būtų apsemtos. Uždenkite dangčiu arba folija ir troškinkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 valandas. Jei troškinant pritrūks vandens, įpilkite.

Prieš patiekiant, ėrienos troškinį apibarstykite petražolėmis.

Šaltinis: R. Ničajienė “Sezoninė virtuvė”

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI