Daržovės/ Aukso fondas/ Vaisiai ir uogos

Apelsinų ir pankolių salotos

Apelsinų, pankolių salotos

Apelsinų ir pankolių salotos – klasikinės, gaivios salotos, kuriuos papuoš bet kokį šventinį stalą.

Apelsinų ir pankolių salotos:

  • 1 geltonojo apelsino
  • 2 raudonųjų apelsinų
  • 1 nedidelio pankolio
  • 2 šaukštų kalamatos alyvuogių
  • 0,5 raudono svogūno

Padažui:

  • 3 šaukštų apelsinų sulčių
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio baltojo vyno acto
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų

Gaminimo eiga:

Apelsinams peiliu nupjaukite odelę, išpjaukite skilteles arba supjaustykite griežinėliais. Kaip išpjaut skilteles, galite pamatyti šiame filmuke.

Alyvuoges padalinkite išilgai į 4 dalis.

Svogūną supjaustykite plunksnelėmis arba pusžiedžiais.

Pankolį supjaustykite plonais griežinėliais.

Padažui sumaišykite išvardintus produktus.

Sudėkite į salotinę lėkštę apelsinus, pankolius, svogūnus, alyvuoge ir užliekite padažu.

Jums taip pat gali būti įdomios cukinijų salotos su sūdyta lašiša.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI