Cukinijų salotos su lašiša – tikra vasaros šventė ant stalo. Sočios, nesunkios – žodžiu puikus patiekalas pietums ar vakarienei cukinijų sezono metu.
Keptos cukinijos:
- 2 jaunų cukinijų
- Kelių šaukštų ryžių miltų
- 2 plaktų kiaušinių
- 1 šaukštelio druskos
- Aliejaus arba lydyto sviesto kepimui
Padažas:
- Keli šaukštai majonezo
- 2 šaukštai mėgiamo žolelių pesto padažo
Cukinijų salotos:
- Keptos cukinijos
- Padažas
- 2 smulkinti saliero stiebai
- Saujelė smulkintų baziliko lapelių
- Sauja gražgarsčių
- Gabaliukas griežinėliais pjaustytos sūdytos lašišos
- Sauja kedrinių pinijų
- Žolelės arba valgomos gėlės papuošimui
Gaminimo eiga:
Cukinijas supjaustykite nestorais griežinėliais, pabarstykite juos iš abiejų pusių druska ir palikite pastovėti 10 minučių. Po 10 minučių nusausinkite cukinijas popieriniu rankšluosčiu.
Keptuvėje įkaitinkite riebalus.
Pamirkykite kiekvieną griežinėlį iš abiejų pusių į ryžių miltus, paskui į kiaušinių plakinį, dėkite į riebalus ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Keptas cukinijas atvėsinkite.
Padažui sumaišykite majonezą su pesto padažu.
Paimkite negilią didelę lėkštę ir sluoksniuokite: keptos cukinijos, pusę padažo, saliero stiebai, bazilikas, gražgarstės, likęs padažas, sūdyta lašiša, kedrinės pinijos, žolelės arba valgomos gėlės papuošimui.
Jums taip pat gali patikti cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra