Daržovės/ Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Cukinijų salotos su lašiša

Salotos su cukinija ir lašiša

Cukinijų salotos su lašiša – tikra vasaros šventė ant stalo. Sočios, nesunkios – žodžiu puikus patiekalas pietums ar vakarienei cukinijų sezono metu.

Keptos cukinijos:

  • 2 jaunų cukinijų
  • Kelių šaukštų ryžių miltų
  • 2 plaktų kiaušinių
  • 1 šaukštelio druskos
  • Aliejaus arba lydyto sviesto kepimui

Padažas:

  • Keli šaukštai majonezo
  • 2 šaukštai mėgiamo žolelių pesto padažo

Cukinijų salotos:

  • Keptos cukinijos
  • Padažas
  • 2 smulkinti saliero stiebai
  • Saujelė smulkintų baziliko lapelių
  • Sauja gražgarsčių
  • Gabaliukas griežinėliais pjaustytos sūdytos lašišos
  • Sauja kedrinių pinijų
  • Žolelės arba valgomos gėlės papuošimui

Gaminimo eiga:

Cukinijas supjaustykite nestorais griežinėliais, pabarstykite juos iš abiejų pusių druska ir palikite pastovėti 10 minučių. Po 10 minučių nusausinkite cukinijas popieriniu rankšluosčiu.

Keptuvėje įkaitinkite riebalus.

Pamirkykite kiekvieną griežinėlį iš abiejų pusių į ryžių miltus, paskui į kiaušinių plakinį, dėkite į riebalus ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Keptas cukinijas atvėsinkite.

Padažui sumaišykite majonezą su pesto padažu.

Paimkite negilią didelę lėkštę ir sluoksniuokite: keptos cukinijos, pusę padažo, saliero stiebai, bazilikas, gražgarstės, likęs padažas, sūdyta lašiša, kedrinės pinijos, žolelės arba valgomos gėlės papuošimui.

Jums taip pat gali patikti
Sekite bulviukose.lt InstagrameSalotos su lašiša ir cukinijaKepta cukinija

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI