Aukso fondas/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Kibinai su kiauliena

Kibinai su kiauliena

Kibinai su kiauliena – paprasti, skanūs ir sultingi. Įdarui pasirinkau kiaulienos sprandinę. Ji minkšta, taip pat turi riebaliuko, kuris susimaišęs su svogūnų ir mėsos sultimis upeliu teka ant smakro ir į rankoves 🙂

Apie kibinų įdarus galima sukurti atskirą įrašą. Jeigu teko būti kibininėj, matėte, kad jie gaminami ne tik tradiciniai – su aviena, bet ir su vištiena, grybais, varške, kuri dar gardinama špinatais, saulėje džiovintais pomidorais ir taip toliau 🙂

Esu gaminusi kibinus su ėrienos nugarine. Kadangi ji neriebi, papildomai dėjau 2 šaukštus avienos lajaus. Lajus taip pat paryškino ėrienos skonį, kurias šiais laikais net neprimena tikros avienos.

Išeiga 16 kibinų.

Tešlai reikės:

  • 750 g miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 450 g sviesto
  • 3 M dydžio kiaušinių
  • 230 g 30% grietinės

Įdarui reikės:

  • 900 g kiaulienos sprandinės
  • 4 didelių svogūnų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnio džiovinto mairūno

Taip pat reikės:

  • 1 kiaušinio plakinio kibinams aptepti

Gaminimo eiga:

Į kombainą S formos peiliuku suberkite miltus, druską ir trumpai prasukite, kad miltai susimaišytų su druska. Į miltus sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir sukite kol pasidarys rupūs trupiniai. Po truputį suleiskite kiaušinius, sudėkite grietinę. Sukite kol masė taps vientisa. Ilgai nesukite, tik tiek, kad susiformuotų tešlos kamuolys. Išėmę iš kombaino tešlą apspauskite rankomis, apvyniokite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Tešlą galite pasidaryti iš vakaro.

Jei neturite kombaino, šaltus riebalus sutarkuokite burokine tarka vis mirkydami į miltus. Sutrinkite tarkuotus riebalus pirštų galiukais su miltais iki rupių trupinių. Supilkite plaktus kiaušinius, grietinę ir spauskite tešlą delnais kol suformuosite rutulį.

Įdarui kiaulienos sprandinę ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Sumaišykite mėsą ir svogūnus su druska, pipirais, mairūnu. Druskos dėkite šiek tiek daugiau nei įprasta, nes dar jos pasiskolins svogūnai, kurių įdare visai nemažai.

Padalinkite tešlą į 16 dalių. Aš pasisveriu tešlą, padalinu iš 16 ir atsisveriu porcijinius tešlos gabaliukus. Tą patį padarau su įdaru.

Iškočiokite iš kiekvieno tešlos gabaliuko apskritimą, uždėkite įdarą, užspauskite kraštelius ir užraitykite kaip mokate.

Suformuotus kibinus dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, aptepkite kiaušinio plakiniu, pradurkite šoneliuose po kelias skylutes įdaro garams išeiti ir kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 minučių arba kol gražia apskrus.

Jei kepsite kibinus per du kartus. Iš pradžių suformuokite kibinus vienai skardai, kitą tešlos pusę ir įdarą laikykite šaldytuve. Kol keps pirma partija, suformuokite antrąją.

Kibinai su kiauliena – puikus užkandis iškyloms, vakarėliams ir kas dienai.

Jums taip pat gali patikti Angliški pyragėliai su mėsa ir šonine
Sekite bulviukose.lt Instagrame

Kibinų receptas

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI