Aukso fondas/ Mėsa/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Angliški pyragėliai su kiauliena ir šonine

Angliški pyragėliai su kiauliena

Ši pyragėlių tešla yra fantastiška! Lengvai kočiojama ir kočiojimo metu negrįžtanti atgal. Lengvai formuojama. Elastinga, bet kartu ir tvirta, kepimo metu neplįšta ir neišbėga įdarai. Ragaujant iškeptus pyragėlius iš pradžių tešla gali atrodyti kietoka, bet burnoje ji ištirpsta, nes pagaminta kiaulienos taukų pagrindu. Na o įdarui kiaulienos sprandinė, šoninė ir lašinukai. Kas gali būti geriau 🙂
Pyragėlius formavau paprastame cilindro formos puodelyje. Anglai naudoja specialius, forma panašius į svarelį medinukus, kuriuos vadina dolls ir pyragėlių karkasą formuoja ne viduje kaip aš dariau, o iš išorės. Bet patogiausia būtų nusipirkti mažas aukštesniais nuimamasi kraštais formeles.

Tešlai reikės:

  • 200 ml vandens
  • 160 g kiaulienos taukų
  • 2 rozmarino šakelių
  • 10 g druskos
  • 500 g kvietinių miltų
  • 2 išplaktų kiaušinių

Įdarui reikės:

  • 500 g kiaulienis sprandinės
  • 120 g karšto rūkymo mėsingos šoninės
  • 100 g kiaulienos lašinių
  • 1 šaukštelio pankolio sėklų
  • 1 šaukštelio geltonų garstyčių grūdelių
  • 1,5 šaukštelio druskos
  • Žiupsnio pjaustytų šalavijo lapelių
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų

Taip pat reikės:

  • 2 kiaušinio trynių
  • 1 šaukšto vandens

Gaminimo eiga:

Į puodą supilkite vandenį, sudėkite taukus, rozmarino šakeles ir užvirkite. Pavirkite ant silpnos kaitros kelias minutes, kad rozmarinas atiduotų aromatus.

Miltus ir druską supilkite į maišyklės dubenį, taip pat supilkite ir kiaušinius. Maišykite su tešlos kabliu 2 – 3 minutes vidutiniu greičiu.

Iš vandens ir taukų mišinio ištraukite rozmariną. Karštą skystį, maišant vidutiniu greičiu, pamažu supilkite į tešlą. Maišykite 3 – 4 minutes arba kol tešla taps vientisa. Tešla gali pasirodyti iš pradžių skystoka, bet atvėsusi ji sutvirtės. Atvėsinkite tešlą kambario temepratūroje ir įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Įdarui pusę sprandinės sumalkite mėsmale per vidutinio tankumo sietelį. Likusią sprandinės dalį, lašinius ir šoninę supjaustykite kubeliais. Visa mėsa ir lašiniai malami ir pjaustomi turi būti kuo šaltesni. Antraip įdaras nesusijungs į vientisą konsisteciją. Sudėkite į mėsos masę prieskonius, druską ir gerai išmaišykite. Jei iš karto nenaudosite, įdėkite į šaldytuvą.

Atvėsintą tešlą pasverkite, padalinkite į 7 lygias dalis ir nuo kiekvienos dar atgnybkite po 25 g gabaliuką. Gausis 7 didesni gabaliukai pagrindui ir 7 mažesni – dangteliams. Suformuokite iš visų gabaliukų kamuoliukus.

Įdarą taip pat padalinkite į 7 lygias dalis ir suformuokite cilindriukus.

Pasiruoškite cilindro formos puodelį pyragėlių formavimui ir dar vieną puodelį šiek tiek mažesnio diametro dugnu.

Didesnį tešlos gabaliuką išplokite į apvalų blynelį ir su mažesniu puodeliu paspauskite, kad tešloje išsiplotų dugnelis ir susformuotų storesni krašteliai. Visą tą išplotą telšą įdėkite į gerai išmiltuotą didesnį pudelį ir spausdami tešlos kraštelius kelkite ją į viršų, kad gautųsį aukšti krašteliai. Pyragėliai su mėsaĮdėkite į vidų idaro cilindriuką ir iškratykite iš puodelio.
Pyragėliai su kiaulienaIš mažesnio tešlos gabaliuko iškočiokite apvalų apskritimą, išspauskite viduryje nedidelę skylutę (kepimo metu garams išeiti) uždekite ant pyragėlio ir užspauskite kraštelius. Aptepkite kiaušinio trynio ir vandens plakiniu.Pyragėliai su plikyta tešlaPyragėlius kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 50 minučių arba kol gražiai apskrus ir pro skylutę bėgs skaidrios sultys.

Pyragėlius galima valgyti karštus su bulvių koše ir stipriu jautienos sultinio padažu arba šaltus.
Jei valgysite šaltus pyragėlius, rekomenduoju į pravėsusius prileisti drebučio.

Kepant pyragėlius mėsa traukiasi ir šonuose susidaro tuščios ertmės. Galima jas palikti ramybėje, o galima prileisti drebučio (stiprios koncentracijos sultinio). Drebutis naudingas ne tik dėl grožio, jis prideda daug skonio ir sudrėkina pyragėlį. Drebutį verdu iš kiaulių kojų pagal šį receptą. Tik nugarinu ne iki 1,5, o iki 1 litro. Drebutis leidžiamas per kaminėlį ir pradūrus skylutes keliose vietose pyragėlio viršaus krašteliuose. Ir pyragėliai, ir drebutis leidimo metu turi būti atvėsę. Kad sustingtų drebutis, pyragėliai dedami į šaldytuvą.
Bandelės su mėsa ir šoninePyragas su mėsa
Britiški pyragėliai su kiaulienaAngliški pyragėliai su kiauliena ir šonineFormelės atsegamais kraštais – tešlos pagrindas 150 g, tešlos kepurė – 50 g, įdaras – 180 g.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Indrė
    2021-03-02 at 19:28

    Atrodo tobulai! Panašu, kad pirmą kartą gyvenime pirksiu taukų 🙂

  • Reply
    Laura
    2021-03-02 at 20:17

    Valio pirmam kartui! 🙂 Taukai daro stebuklus tešlai, jei kepu nesaldžias mielines duonas, sviestą visada keičiu taukais. Duonos minkštimas kaip pagalvė būna 🙂

  • Leave a Reply